Топ 10: Чантите, плейлистът и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.Чантите

Новата серия сувенирни чанти от рециклиран материал от изложбите, посветени на 140 години от рождението на Владимир Димитров – Майстора: Образът на Майстора и Майстора и Родно изкуство, вече е в книжарниците на Националната галерия в Квадрат 500 и Двореца. Отиваме!

Плейлистът

Upside Down в Spotify ще ви помогне да разберете коя песен ще ви спаси от Векна (лошия в Stranger Things 4). Това е личният ви плейлист, създаден според личните ви предпочитания и според Twitter акаунта на сериала, песен №1 е вашата „песен спасител“: тази, която приятелите ви трябва да пуснат, ако внезапно спрете да реагирате поради обладаване от демон.

Музеят

След 18-годишно прекъсване къщата-музей на Христо Смирненски отново е отворена за посетители. Освен автентичната атмосфера на неговото време ще видим лични вещи, кореспонденция, оригинални ръкописи, снимки, както и първи и по-нататъшни издания на негови произведения. Адресът е Овче поле 116.

Новината

Юпитер е Pac-Man-ът на Слънчевата система. Учени потвърдиха дългогодишното вярване, че газовата смес, която изгражда Юпитер, е пълна с елементи от „тежки метали“, което показва, че е погълнала многобройни „планетезимали“, или бебета планети, в далечното минало. Точно така, Юпитер е планетоядец.

Компилацията

Компилацията Bulgarian Beat Wave включва 12 инструментала на 12 от най-слушаните в Spotify български музиканти. Ако ви е интересно какво са сътворили дванайсетимата за 3 дни във вила в Априлци, сетът е достъпен за слушане във всички музикални платформи.

Недоумението

От Amazon обявиха, че работят върху технология за пресъздаване на гласове на вече починали ваши роднини. Използвайки минимум аудио, Алекса ще може да осигури приемлива версия на нечий глас. Ако сте прекарали дори минута в разговор с нея, гласът ви някой ден може да чете рецепти на онези, които ви надживеят. ОК. НО ЗАЩО?!

Състезанието

Фондът на AirBnB $10.000.000 OMG! ще финансира 100 човека, които са готови да построят своите най-диви, странни и откачени идеи за къщи. Всеки участник, избран от компанията, ще получи по 100 000 долара, които да вложи в мечтаната си къща. За да кандидатствате, трябва само да опишете идеята си.

Ушите

Бебе козле, родено в Пакистан, вероятно има най-дългите кози уши на планетата. Ушите на козлето Симба са дори по-дълги от краката му. Поне засега. Козлето ще расте, ще стане два пъти по-високо от сегашните си размери, а ушите… кой знае.

Изобретението

Един изобретателен човек от Тайван, който като всеки мечтае да прекара повече време в леглото си, намери начин да осъществи идеята. Леглото се управлява с джойстик и има балдахин за защита от слънце или дъжд. Достатъчно голямо е да побере двама. Или в случая – изобретателя и трите му кучета.

Съоръжението

Феновете на котенца и Междузвездни войни могат да съчетаят двете си любими неща в едно. Точно като притежателката на Капитан, която построи котешката кула, вдъхновена от Империята, специално за него. И беше така добра да предостави подробни инструкции за всички нас тук.