Топ 10: Документалката, поставката и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.

ФЕЙСБУК ГРУПАТА
The Brutalism Appreciation Society е за хора, на които им минават приятни тръпки по гърба от грамадни груби структури със смели форми и малко или никаква декорация. Ако сте от тях, минете да споделите и вие инфо, снимки и въздишки по брутализма по света и у нас.

ДОКУМЕНТАЛКАТА
Постваме, лайкваме, шерваме и неусетно се оставяме да бъдем моделирани от социалните медии. The Social Dilemma по Netflix ни хваща за раменете и ни разтърсва здраво в стил "хайде да преосмислим концепцията за технологичния напредък".

КОСМОСЪТ
Treasure Trove of Cosmic Delights е компилация изображения от НАСА. Колекцията показва галактики, звезди, останки от свръхнови и планетарни мъглявини, а идеята е една: да разберем по-добре Вселената и да аплодираме безмерната ѝ красота.

КАНАЛЪТ
Едва ли сте предполагали, че съществуват средновековни версии на парчета като Summertime Sadness и Somebody That I Used to Know. Можете да проверите дали ви допадат в YouTube канала Hildegardvonblingin.

ШОУТО
Как мислите – дали красивите престъпници се разминават с по-леки присъди? А на каква възраст животът ни е най-хубав? 100 Humans по Netflix търси отговорите на такива въпроси чрез експерименти с хора. Науката му понякога леко издиша, но си затваряме очите, щом ни разсмива до грухтене.

ТРЕЙЛЪРЪТ
Сай фай тухлата на Франк Хърбърт Дюн е голям залък за кинаджиите и феновете имат своите притеснения как ще се получи адаптацията ѝ за голям екран на Денис Вилньов. Първите кадри обаче си имат всичко: топ актьори, мега сценография, напрегнати погледи, гигантски червей.

ПОДКАСТЪТ
Ако ви е болка, че HiComm излиза броени пъти в годината, не го мислете повече. Екипът на списанието отскоро вади ежеседмичен подкаст за новини от технологичния свят, покрай което говорят и за игри, кино, че дори дизайн на обувки. Търсете ги като HiCast.

ПОСТАВКАТА
За телефон или таблет. Казва се BERGENES и идва от ИКЕА за 3.99 лв.. Беше импулсивна покупка от времената преди пандемията, но се доказа като ценен помощник, докато стояхме изолирани в кухнята, а тя ни държеше екрана с рецептите в удобна вертикална позиция.

ИНСТАГРАМЪТ
Личността на големите писатели в масовите представи често е едностранчива. Профилът Writers Doing Normal Shit (@writersdoing) ни намеква, че и те правят… ами, нормални неща. Като Бовоар и Сартр, които заедно стрелят с пушка.

САНДВИЧЪТ
Имат и черен сладолед, и мини палачинки с всеки възможен топинг под небето. Ще дойдем да ги пробваме друг път – сега се захласваме по въздушните им сандвичи, в които хлябът е заместен от балончета гофрета. Тази е със сьомга, филаделфия и чери. От Fancy Bubbles Waffles на Шишман.