Топ 10 – Филмът, плакатите и още …

Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Филмът

Интересна е идеята на режисьора Марк Казънс за полудокументалния филм Името ми е Алфред Хичкок – големият режисьор „говори” за себе си с гласа на Алистър Макгаун. Разкошен двучасов задълбочен портрет на емблематични филми на Хичкок. Част от програмата на Master of Art.

Плакатите

Шапката на сайта на Wolfgang’s твърди Authentic Vintage Music Art. И точно това ще намерите на wolfgangs.com – огромен архив от официални принтове на арт визии и постери от 60-те години до началото на ХХ век. От Джими Хендрикс, през 13th Floor Elevators та до Nirvana и RHCP.

Джаджата

Tangram’s Smart Skipping Rope е, точно така, смарт въже за скачане. Не, няма да направи упражненията по-лесни, но отброява подскоците ви, изгорените калории и колко време сте отделили на упражнението с него. Струва малко под 40 долара в amazon.com.

Играта

Фентъзи феновете са полудели по Hogwarts Legacy – RPG екшън с отворен свят, разгърнат в магическата вселена на Хогуортс в XIX век. Тоест магии, ролева игра, много за изследване, викториан-ска епоха. Какво чакате, скачайте в Steam и уингардиум левиоса!

Книгата

В книгата си Некоронования цар на София – инж. Иван Иванов доц. д-р Снежанка Ракова ни запознава с историята на най-далновидния и способен кмет на София. Инж. Иван Иванов е проектантът на Рилския водопровод, но и придава европейски облик на столицата ни. За книгата са използвани документи и фотографии от семейния архив на Иван Иванов.

Видеоклипът

Софийската алтърнатив рок банда Soundprophet се размърда и ето че вече е факт първата им нова песен и видео-клип Slavery. Във видеото виждаме не само музикантите, а и някои лица от родния ъндърграунд. Парчето влиза в личната ни ротация от първо слушане, а клипът е онлайн от 5 март.

Трейлърът

Сису е финска концепция за стоицизъм, смелост и постоян-ство. Сису е филм за финландски златотърсач, който е спрян от група нацисти, избива ги, а след това тръгва на живописно-кървав поход срещу фашистите. Не сме се забавлявали толкова на безцелно насилие от последния Джон Уик. А, студиото е същото.

Парчето

Повече от 10 години шведските стоунър рок машини Dozer бяха неактивна група. През април обаче ще издадат цял нов албум. А сега тийзват с първи сингъл от него Ex-Human, Now Beast. Парчето е онлайн по всички платформи и дъни здраво. Рок. Шумен, мощен рок.

Сериалиът

True Detective се завръща с четвърти сезон. Зад борда е останал създателят на сериала Ник Пицолато, но руля поема носителят на Оскар Бари Дженкинс в комбина с Иса Лопес. В главната роля на True Detective: Night Country пък ще гледаме Джоди Фостър. От HBO не дават точна дата за премиера, но обещават да е скоро.

Албумът

За 4 години трети албум – Muddy сякаш не са българска група. А този път към Emerald Hummingbirds in Turquoise Sassafras 2​.​0933333334 има и ЕР – Chestnut God. Музиката е артистичен фюжън от психеделия и рок с джазова свобода и усещане за саундтрак на психопатичен трилър. И много гости. Представят го на 2 март в Koncept Space. Слушаме тук: muddysofia.bandcamp.com