Топ 10: Готварската книга, посланието и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.Готварската книга

The Witcher Cookbook включва 80 рецепти, вдъхновени от поредицата. Събрани заедно, те отразяват видовете храни, които един ловец на чудовища може да срещне, докато пътува из Континента. Ако сте фенове, сигурно ще оцените.

Посланието

НАСА подготвя ново радиосъобщение до потенциални „братя по разум“ във Вселената. Преди 47 години беше изпратено шифровано съобщение, което показваше числата от 1 до 10, графика на ДНК, човешка фигура и къде се намираме в Слънчевата система. Какво ще има в новото послание, все още не знаем, но се надяваме този път да се получи отговор.

Подаръкът

Помним славата на лава лампите, които ни караха да се хипнотизираме с часове. Сега е ред на формите от пясък. Подаръкът е идеален за приятели, които са луди по красивите, спокойни пейзажи. Ще виждат нови и нови с всяка изминала минута. Има го в Amazon.

Книгата

Според един стар виц да си глупав е като да си мъртъв. Тежко е само за околните. Трябва да признаем обаче, че на всички се е случвало да постъпват глупаво. Така че тази книга е полезна. Ако разберем природата на глупостта, ще можем по-успешно да се преборим с нея. Вероятно.

Новата версия

Японски бранд е създал нова версия на популярното Рубик кубче, което е хем гениално, хем… зло. Кубчето е съвсем същото, но вместо квадратчетата да имат ясно определени цветове, които да съчетаете, те се преливат в зависимост от ъгъла, под който ги гледате. „Знаете“, че това е зелено? Вижте пак. Може да е червено, може да е и жълто. Абе, няма нареждане.

Приложението

И растенията могат да се разболеят, също като хората. NatureID Plant Identification е приложение, което може да идентифицира 14 000 растителни видове, да ви покаже дали са здрави, както и да ви даде конкретни инструкции за грижа.

Профилът

Brendonwhartonfit е изключително „натрениран” младеж, който публикува видеа от фитнес залата. Причината да ни харесва да го гледаме не са огромните му „бицари”, а танците, в които, признаваме, е супер добър.

Котетата

Учени успяха да направят някои редакции в котешката ДНК, премахвайки протеина Fel d 1, който причинява алергични реакции. Ще минат години, преди котенцата да станат напълно безопасни за алергичните хора, но е добро начало.

Каната

На вниманието на всички, които пият кафето си с мляко. Тази стъклена кана с форма на картонена кутия, е супер добавка към кафения сервиз. Има я в Ali Express и някои други онлайн магазини, доставящи до България.

Бутонът

От години потребителите на Twitter мечтаят за бутон за редактиране, най-често за коригиране на досадни правописни грешки. На 5 април от Twitter обявиха, чрез туит естествено, че бутонът за редактиране е вече на път.