Топ 10: Графитите, предсказанието и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Графитите
Банкси потвърди, че седем графити на различни места в Украйна, включително столицата Киев, в предградието Ирпин и в град Бородянка, са негово дело. Това са все места, които са най-силно засегнати от руските бомбардировки в страната.

Предсказанието
Описването на определени ситуации от реалния живот, които са се случили преди това в епизод на Семейство Симпсън, се превърна в основна отличителна черта на шоуто. Сценаристите го направиха отново. Този път с кандидатурата на Доналд Тръмп за президентските избори през 2024.

Заклинанието
Най-старото изречение в света на най-древния език беше намерено съвсем наскоро. Надписът върху луксозен гребен от слонова кост всъщност е заклинание и гласи: „Нека този гребен изкорени въшките от косата и брадата“. По гребена дори са открити останки от… въшки.

Песента
Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри, който е пял пред публика преди боксови мачове и дори има дует с Роби Уилямс, издаде сингъл. Не му се е получило зле, а приходите ще бъдат дарени на благотворителна кампания за опазване на психическото здраве.

Продължението
Точно като някакъв вид извънземни спори продълженията се задържат, развиват и адаптират за целите на изкарването на пари. Сега се задава нов Пришълец, продуциран от Ридли Скот, но написан и режисиран от Феде Алварес. Няма да го гледаме по кината обаче, а само по Disney.

Събитието
„Светът достигна още един крайъгълен камък, след като момиченце, родено в Тондо, Манила, беше избрано символично за 8-милиардния човек в света“, написаха от Комисията на ООН по населението и развитието в своята официална Facebook страница. Ами честито и дано да е за добро.

Изданието
За първи път Силмарилион е с ново илюстрирано издание. Книгата, публикувана посмъртно от сина на Толкин, е напълно илюстрирана с рисунки, направени от самия автор. Новата версия на Силмарилион излезе на 8 ноември. Следват преводи за целия свят, нищо чудно в това число и на елфически.

Подаръкът
Независимо в кой от списъците на Дядо Коледа попадате: на палавите или на добрите, нищо не може да ви спре да се сдобиете с нетрадиционна стойка за елха. Подава се от Miller срещу $49.99 и докато си наливате студено пиво, ще усещате аромата на прясно дърво (стига да е истинско).

Изкуственият интелект
DALL-E, изкуственият интелект, който създава изображения въз основа на всичко, което съществува в интернет, вече е достъпен за използване от всеки. Въведете някаква тема и DALL-E ще ви направи 9 картинки. Кой не би искал да види как гигантски калмар, сглобява мебели от IKEA?

Новината
Учени са успели да създадат синтетична кръв, като все още тестват как човешкото тяло ще реагира на откритието. Лабораторно отгледаните червени кръвни клетки не са предназначени за вампири, а за хора с редки кръвни заболявания, които се нуждаят от редовни трансфузии.