Топ 10: Играчката, завръщането и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Играчката

Petoi Bittle е куче робот, което се събира в дланта, може да учи номера, да се разхожда и да е истински електронен домашен любимец. Разработен е така, че да маневрира на всякакъв терен, но и помага на децата да навлязат в STEM (наука, технологии, инженерство и математика). Хем играчка, хем ви учи. И струва 299 паунда.

Завръщането

Култовият британски комедиен сериал Фолти Тауърс на легендарния зевзек от Монти Пайтън Джон Клийз ще се завърне след близо 45-годишно отсъствие. Новината съобщи самият Клийз, като в новия сезон той ще си партнира с дъщеря си Камила.

Книгата

Чарли Чаплин – Моята автобиография е един от първите мемоари, писани от знаменитост. Трогателна, забавна, изпълнена с житейски опит, мечти и размишления, книгата запознава читателя с човека Чаплин.

Трибютът

Mortiis е любопитен артист, тръгнал от норвежката блек метъл сцена, но преминал през ембиънт и индъстриъл. В любопитен поклон към по-ранното му творчество достойно се справят абсолютно неизвестни банди като Kuggur, Dødsfall и Mørkt Tre. Силно препоръчваме Echoes of Wizard‘s Chamber – Tribute to Mortiis за зимно слушане с книга.

Instagram профилът

Трудно е да сте пропуснали някои от дизайните на Стивън Роудс по тениски или онлайн. „Запецнал съм в 1979 и не мърдам оттам”, казва той. В наивните, уж детски илюстрации винаги има нещо майтапчийски обърнато към тъмната страна. Вижте творбите му на @stevenrhodesart.

Парчето

Ghosts Again е първи сингъл от предстоящия албум на Depeche Mode Memento Mori. Видео-клипът е стилно вдъхновение от легендарния филм на Ингмар Бергман Седмият печат и е поклон към отишлия си миналата година Анди Флетчър. А самата песен е съвременен прочит на 80-арския синт-поп саунд на бандата.

Настолната игра

В красивата Weather Machine вие сте помощници на професор Латив, който създава прототип на машина за влияние на метеорологичните условия. Само че отпушва ефекта на пеперудата. С една дума: стиймпънк. А, да, има и разширение за солова игра.

Сериалът

Всички говорят за The Last of Us. Ние този път няма. Гледайте That ‘90s Show – спиноф на That ‘70s Show, защото е забавен, лековат и много лесно може да предизвика усмивка у тези, които са били тийнейджъри през 90-те.

Трейлърът

Трейлърът на The Flash предизвика фурор сред феновете на DC не толкова, защото е нов филм за Светкавицата. Просто под маската на Батман, когото също ще видим, не беше трудно да разпознаем челюстта на първия истински любим рицар в черно – Майкъл Кийтън.

Албумът

София Бел е родена в САЩ, има звънлив хубав глас и песни като All Fucking Weekend. Пее от дете – кавъри и детски песнички, преди да издаде дебютния си албум Anxious Avoidant. Парчетата са закачлив поп-пънк, в духа на 90-те, но с прочит от съвременно талантливо момиче.