Топ 10: Instagram профилът, рецептурникът и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Instagram профилът

Александър Янсон е шведски художник, отдаден на приказната гротеска. Картините му са пълни с изкривени постройки и странни същества като дружелюбни зомбита, духове, таласъми. Успява да ни напомни на анимациите на Тим Бъртън. Вижте го на alexander_jansson.art.

Рецептурникът

Всеки фен на Толкин си е представял блюдата от книгите на писателя. Голямото плюскане в Торбодън, когато при Билбо идват джуджетата и Гандалф, трапезата в дома на Беорн, ястията в Ломидол, печеното в Скокливото пони. Artline Studios издадоха сборника Неофициални рецепти от Властелинът на пръстените, които се доближават максимално до тези, описани в Средната земя.

Албумът

Никога не сме се разочаровали от Иги Поп. Но и честно, не очаквахме толкова звучен шамар от него в най-новия му албум Every Loser (19-и поред, без да броим колаборации и албумите на The Stooges). Пънкарлив, музикантски и тежкарски циничен, в албума гостува и звезден отбор – Дъф Макейгън (G’n’R), Чад Смит и Джош Клингхофър от RHCP, Травис Баркър (Blink 182), Стоун Госърд (Pearl Jam).

Книгата

В месеца на Радичков издателство Нике пуска на пазара и последния, 12-и том избрани съчинения на Йордан Радичков. Той включва публицистични текстове на автора по различни теми, есета и анализи.

Джаджата

Sonic Brush е супер иновативна, напълно автоматична четка за зъби, която почиства зъбите, да, със звук. Поставяте уреда в устата, натискате копчето и той почиства всички зъби едновременно само за 30 секунди. За 108 лв. от sonic-brush.net.

Настолната игра

Откакто излезе новината, че Archon Studio работи върху настолна игра по легендарната компютърна стратегия Heroes of Might and Magic, последното, което имаме, е търпение. И ето че kickstarter кампанията приключи, а играта излиза на 21 април. Много подробности и снимки има на homm3boardgame.com.

Видеоклипът

След 20 години тишина британското електро/джаз поп дуо Everything But The Girl се завръща. Засега с парчето Nothing Left To Lose, чийто клип набра над половин милион гледания за по-малко от седмица, а на 21 април ще излезе и чисто новият им албум Fuse.

Представлението
Уют
 е първият авторски филм на Камен Донев като режисьор. След като се завъртя успешно на голям екран, сега актьорът го изнася и на театралната сцена. Гледаме го в звезден състав на 23 януари в театър Българска армия от 19:00.

Концертът

И пак на тема Толкин – на 20 януари украинският оркестър Lords of the Sound от Киев ще изнесе концерт с любими теми и откъси от произведения на Хауърд Шор, свързани с трилогията Властелинът на пръстените. Ще чуем и теми от други големи кинопродукции, застъпени в програмата. Билети от 50 до 90 лв. от eventim.bg.

Приложението

Обичаме да изпращаме забавни гифчета. Shabaam допринася силно за тази весела комуникация, като ни дава опция да добавим глас или звуци, които да запишем (няма банка или опция на добавяне от паметта, уви) към огромна колекция супер смешни гифове.