Топ 10: Комиксът, графитите и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.Комиксът

Винаги можеш да разчиташ на Artline Studios за яки комикси, но с Колосален Конан Кимериеца ни скриха шапките. 680 страници епични битки и приключения на Конан, нарисувани от цяла плеяда художници и затворени между твърди корици. А тиражът е само 200 бройки, така че запазвайте си една още сега тук.

Графитите
Този убийствен портрет на Джаз Коулман от легендарните Killing Joke от миналата година краси фасада в родния град на певеца Челтнъм и е дело на Анди Дайс Дейвис. Дали тук някоя стена ще се накипри с лицето на Димитър Воев или Цветан от smallman?

Книгата

Футуристичната антиутопия на Мери Шели Последният човек излиза за пръв път на български език. Разказва за пандемия през XXI век, която опустошава човечеството, а е писана в началото на XIX век. Доста прозорливо.

Джаджата
С Logitech Litra Glow ще имате буквално неотразим блясък по време на срещите по Zoom. Физически филтър, който осветява най-доброто от вас (адаптира се сам според тоновете на кожата) и е напълно безвреден. Не е нужно за всички да е ясно, че току-що сте изпълзяли от леглото за срещата.

Бирата
Пивоварна Мелтум от Ловеч дава сцена на домашни пивовари да направят рецептите си достъпни за повече фенове. Бирата с вишни и люта чушка на Пламен Костадинов има вкуса на компота от вишни на баба ви, ако е изтървала и шепа пукани чушлета в буркана. Пием я в специализираните бирени места.

Фестивалът

Sofia Metal Fest ще гърми в столицата за втори път (първият беше през 2016) – този път на открито. В афиша са метъл герои като Dark Tranquillity, Moonspell, Ensiferum и Pyogenesis. 14 май на Арена София (Колодрум в Борисовата градина)

Филмът

Odd Crew издават новия си албум Dark Matters (Part I) (ще бъдат четири!) в края на май. На 29 април в няколко киносалона ще можете да видите и документалния им филм, наречен просто The Movie. В него лично те разказват за албума, ще гледаме всяка от 8-те песни като клипове и има много, много история.

Facebook страницата

Казва се Cats On Synthesizers In Space и представлява точно това – картинки с котки върху синтезатори, летящи из Космоса. Умишлено кичозните колажи с нелепи сцени са глътката свеж въздух, от която имаме нужда, когато стоим по-дълго в нета.

Песента

Гръцките дарк метъл колоси Rotting Christ са записали красива епика с вокалиста и клавирист Ларс Недланд (Borknagar, Solefald). Ако искате метъл епос, на който, вместо да веете косата си, тя ви настръхва, чуйте Holy Mountain още сега.

Колекцията

Попадали сме на какви ли не смахнати колекции. Но тази на д-р Манфред Ротщийн ни впечатли – той има над 900 чесалки за гръб от 85 държави, които събира от 40 години. Като се замислиш обаче – какво друго да колекционира един дерматолог?