Топ 10: Настолната игра, ресторантът и още

Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Настолната игра

Американски психар е и настолна игра от миналата година. И без изненада в нея влизаме в ролята на юпи, завъртяно във вихъра на банковите инвестиции, което иска да трупа скъпоценни белези на престиж. А когато някой ни надцака – е, стига се и до убийства. Играта е до 5 души и продължава до около час.

Ресторантът

В Токио има ресторант (или по-скоро поп-ъп събития) на сгрешените поръчки. В огромен процент от случаите ще получите нещо напълно различно от това, което сте поръчали. Но това е така, защото служителите са хора с деменция. А авторите на идеята обещават, че въпреки всичко храната ще ви хареса. И до момента рейтингът на Restaurant of Mistaken Orders е 99%.

Трейлърът

Майк Джъдж ще засили втори сезон на двамата анимационни метъл пройдохи Бийвъс и Бътхед на 20 април. Стартът ще е с два епизода, като скоро ще има и повече информация. Чакаме! Кхъ-кхъ-хъ…

Барабаните

Феновете на Oasis могат да застанат нащрек – първият сет ударни на оригиналния барабанист на бандата Тони Маккеръл (свири в Oasis, преди да го изритат през 1995) е пуснат на търг. Лошата новина е, че иначе бюджетните барабани Pearl Export в случая се продават за стартова цена от 41 хиляди паунда.

Видеоклипът

Нашите момичета Desperate Daughters пуснаха видеоклип към песента си Kryptonite. Доста лилавото видео е режисирано от сестрите Рая Руменова и Лора Хад, а стилната визия отлично пасва на дарк инди парчето на дуета. А на 26 март Desperate Daughters свирят в Sofia Live Club.

Филмът

Брендън Фрейзър отнесе Оскар за ролята си на болестно дебелия и изолиран учител Чарли в Китът. Той прави отчаян опит да се свърже с дъщеря си Ели (Сейди Синк или Макс в Stranger Things), която не е виждал от 8 години. Силна драма, режисирана от Дарън Аронофски.

Парчето

Depeche Mode пуснаха втора песен от предстоящия да излезе на 24 март Memento Mori. Нямаше как парчето да е друго освен My Cosmos Is Mine. Силно електронно присъствие и пленителният глас на Дейв, който пее за мир – щипка завладяваща меланхолия.

Книгата

Диана Стоянова е художник и режисьор по образование, но от 12 години работи в света на рекламата и маркетинга. Първата ѝ книга Никой не разбира от маркетинг е едновременно полезно и много достъпно четиво за всеки, на когото му се налага да се докосва до тази така сложна материя.

Сериалът

The Roar of the Butterflies (на исп. El grito de las mariposas) е испано-колумбийски сериал. Той разглежда серията събития, довели до убийството на три активистки, въстанали срещу режима на доминиканския диктатор Рафаел Леонидас Трухийо.

Албумът

Шведската блус/джем рок бригада Siena Root току-що извади осмия си албум Revelation (и трети поред с гласа на Зубайда Солид), който пари и трепти от горещ рок. Музиката им е като сблъсък на блус и рок урагани от края на 60-те, без обаче да звучи ретро, а винтидж и изключително притегателно.