Топ 10: Новината, анимацията и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Новината
Тимофей Кулябин ще постави хитовата си постановка В самотата на памуковите полета по текста на Бернар-Мари Колтес в Народния театър. Датите са 16, 17 и 18 февруари и в главната роля тук ще гледаме самия Джон Малкович.

Анимацията
My Father’s Dragon е най-новият филм на любимото ни анимационно студио Cartoon Saloon (Wolfwalkers, The Breadwinner, The Secret of Kells, Song of The Sea). Премиерата е по Netflix на 11 ноември.

Пъзелът
Mazno.bg, героите, които ни дадоха плюшения дюнер, са пуснали и пъзел. Картинката е карикатура на нощния живот в Студентски град и със сигурност всеки ще припознае сюжети от нея. Само 500 парчета, но забавни до последния сантиметър.

Филмът
Дракула на Копола е един от най-красивите филми. Кинематографията, декорите, сценографията и чудесният актьорски състав го приближават повече до готическа любовна пиеса, отколкото до хорър. На 13 ноември става на 30 – отличен повод да си го припомним.

Книгата
Притча за овчар, заел се да засажда по сто жълъда на ден, за да залеси своя пуст район. Човекът, който засаждаше дървета от Жан Жионо е на пазара от издателство Ерове, с превод на Калоян Праматаров и корица от Виктория Видевска.

Трейлърът
Дочакахме го! Идва продължението на най-успешния филм (не само в сай фай киното) Аватар (2009). Аватар: Природата на водата отново е дело на Джеймс Камерън е по кината от 16 декември, а вече има и чисто нов трейлър.

Instagram профилът
Джеймс Лойд Коул е млад британски фотограф, който обича да намира скрити прелести в английската провинция и да ги споделя – каменни къщи, горски хижи, мостове, замъци. А ние обичаме да ги гледаме – на @jameslloydcole.

Сериалът
30 години след като видяхме Брад Пит и Том Круз като вампирите Луи и Лестат в Интервю с вампир, вече имаме и сериал. Удобно преместен със стотина години напред – началото на ХХ век в Ню Орлиънс, сериалът е красива и кървава компания за студените есенни вечери.

Джаджата
Moleskine пуснаха класически тефтер, но със смарт писалка. Записвате всичко, което ви хрумне, сваляте приложението и написаното се появява в компютъра ви директно от хартията (все пак също снабдена с умни фибри). Moleskine Smart Writing Set 2.0 е ваш срещу 279 долара.

Албумът
Ако има артист, на когото с кеф слушаме дори демозаписите (освен Дакс Ригс), това е Пи Джей Харви. Поли Джийн е бръкнала дълбоко в архива, пипнала е звука и е изкарала 59 парчета. Нечувани, алтернативни версии, даже и от периода с Ник Кейв, в B-Sides, Demos & Rarities има всичко.