Топ 10: Новината, настолната игра и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав

Новината
Depeche Mode дадоха пресконференция, на която съобщиха, че ще издадат 15-ия си албум Memento Mori през пролетта и ще тръгнат на турне след това – за пръв път след смъртта на Анди Флечър тази година. Най-близките локации до нас са Загреб (23 юли) и Букурещ (26 юли).

Настолната игра
Огледалният свят е пръснат на парчета и в Wonderland‘s War имате задача за събирате армия, да градите кули и замъци и да пиете чай, разбира се, по покана на Лудия шапкар. Играта е много увлекателна и красива, играе се от 2 до 5 души и средната продължителност е 25 минути на играч.

Книгата
Всички шепнещи кости от А. Г. Слейтър е съвременна готическа приказка за млада жена, носеща страшното бреме на семейството си. Изпълнена е с фолклорни препратки от Острова, има стряскащо свръхестествено очарование, а историята е завладяваща и държи вниманието на читателя през цялото време. На пазара от Сиела.

Концертът
Има дет метъл банди, има легендарни дет метъл банди, има и Hypocrisy. Абсолютните класици на шведската екстремна сцена са в София на 23 октомври в клуб Mixtape 5. Гости са гръцките дарк метъл колоси Septic Flesh, канадците The Agonist и финландците Horizon Ignited

Песента
Ей така се прави кавър! От веселяшкото поп парче на Buggles Video Killed The Radio Star, нашите Lunikk са изваяли великолепен дрийм поп хит. Сингълът е и дебютно издание за лейбъла Cleopatra Records, с който Lunikk подписаха току-що.

Изложбата
Никога няма да ни омръзне да разглеждаме над стоте корици, които Текла Алексиева нарисува за Библиотека Галактика между 1979 и 1989. А до 6 ноември можем да им се любуваме и на мобилната изложба Галактика, която гостува в Дом на киното.

Instagram профилът
Джоана Виериа е илюстратор, родена е във Финландия и живее в Англия. Фантастичните ѝ гротескно-приказни съновидения се отличават с мекота, дълбочина и почерк и могат да се разгледат на joannaviheria.

Трейлърът
Кристофър Робин е изоставил своите приятели в Голямата гора и те са подивели. Пух и Прасчо се размотават с чук и ножове и екзекутират неволно попаднали на пътя им туристи в независимия британски слашър Winnie the Pooh: Blood and Honey. Толкова нелепо изглежда трейлърът, че чак е яко.

Базарът
Музикалният базар на Koncept Space винаги е повече – повече щандове, повече музика, повече формати. Ще има албуми и сингли от всеки стил на винил, компактдиск, аудиокасетки, DVD и VHS. Ще има и мърч на банди, както и търговци от чужбина. На 15 октомври, между 12:00 и 18:00 в Koncept на бул. Никола Вапцаров 6.

Албумът
Британските рок класици The Cult се завръщат 6 години след последния си албум с чисто новия Under the Midnight Sun. Знаем какво да очакваме от тях – чистокръвен зрял, но в никакъв случай спокоен рок, с пулс, харизма и достоен да влезе в ротация на плейъра ни.