Топ 10: Офертата, хотелът и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.Офертата

Международният регистър на черните дупки предлага специална услуга. Срещу 15 долара можем да си изберем черна дупка, която да наименуваме на някой или нещо… гадно. Името няма да се използва научно, но пък получаваме сертификат с координати. Поръчайте на www.nameahole.com.

Хотелът

Богаташите, на които отсядането в едни и същи хотели на твърда земя е досадило AF, вече имат ново забавление: летящ хотел, който превозва над 5000 пътници в ултимативен лукс. Благодарение на 20-те си ядрено задвижвани двигатели Skytanic няма нужда от приземяване и кръжи безспирно над линията на облаците.

Версията

Миньоните са очарователни още от дебюта си през 2010. С излизането на новия им филм по кината YouTube каналът North of the Border обаче изработи тяхна по-особена версия: кошмарни малки чудовища с остри зъби, които са дошли за… душата ви.

Книгата

Иво Иванов си дойде за седмица в България (живее в Канзас, САЩ), тъкмо за издаването на третия му сборник Хроника на болката. И се случи нещо почти немислимо за България – на представяне на книга на наш писател в Маймунарника минаха над 2 хиляди човека, а самото представяне продължи до 1 след полунощ (над 7 часа!). Първият тираж се разпродаде за една нощ, чакаме всеки момент втори от Вакон, а вие искате да прочетете тези реални и силно завладяващи човешки истории, които Иво така умело разказва.

Видеоклипът

През януари свалихме шапки на Mastodon за миналогодишния им метъл опус Hushed and Grim. Бандата в момента продължава световното си турне и жъне любов по европейските фестивали и хедлайн концерти. И за да не остави огъня да угасне, миналата седмица пусна и клип към едно от най-яките парчета в албума – More Than I Could Chew. Визуално напомня на култови алтернативни видеа като Heart Shaped Box на Nirvana и Black Hole Sun (Soundgarden), но най-добре вижте сами.

Играта

След като Wordle превзе света онлайн, тази есен идва и физическото ѝ издание под формата на настолна игра. Wordle: The Party Game вече е налична за предварителна поръчка през официалния уебсайт на играта.

Фестивалът

Ясно е, че най-големият и разнообразен музикален фестивал у нас тази година е Hills of Rock в Пловдив. И няма как да не му обърнем внимание. Slipknot отлагат вече два пъти визитата си в България в последните 10 години и са най-мощният магнит за метъл феновете. Но далеч не само те са козът на фестивала – легендарната датска хеви метъл банда Mercyful Fate, предвождана от шок иконата King Diamond, се събира за пръв път от над 20 години; ще видим еретика Nergal с полските зверове Behemoth, но и с дарк кънтри проекта му Me and that Man… а, вие още ли сте тук? Палете веднага към тепетата!

Трейлърът

Едно от най-одумваните явления в телевизионния формат – The Lord of the Rings: The Rings of Power, ще тръгне по Amazon Prime на 2 септември. И докато Толкин пуристите погнусено отвръщат глава и се опитват да забравят, че такъв проект изобщо ще излиза, непретенциозните фенове на фентъзи сериали тръпнат в очакване на епични битки, интриги и мистерии, ако и да не са част от канона, създаден от гениалния британец. Изгледайте трейлъра и отговорете честно – вие от кои сте?

Албумът

Вероятно никога не сте чували за Josiah. Британското трио стартира през 2000 като една от по-интересните банди от втората вълна на стоунър рока в Европа и залязва 10 години по-късно. Междувременно китаристът и певец Матю Бетанкур издава албуми с The Kings Of Frog Island и Cherry Choke. Миналата година Josiah напомниха за себе си с преиздания на стария си материал и ето че току-що се завърнаха с тлъсти fuzz рифове и солидна щипка буги в We Lay On Cold Stone.

Лайвът

Lunikk, които през зимата срамежливо твърдяха, че вероятно няма да правят концерти, вече нарушиха обещанието си на Sofia Live Fest, а на 22 юли излизат за съвсем самостоятелен гиг в Tell Me (билети по 15 лв. предварително и 20 на входа). Сега чакаме албума и да счупят и другата си закана, че няма да го извадят на физически носител.