Топ 10: Песента, завръщането и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.Песента

Die Antwoord уплашиха феновете си със заглавието на първото си ново парче Die Antwoord Is Dead, което пуснаха в средата на август. Но стана ясно, че южноафриканските фрийкове просто готвят нов албум. Вече имаме и втора песен – супер минимъл дрийми трака Age of Illusion, който звучи като премодулиран шепот от Upside Down под Хокинс.

Завръщането

От години Джони Деп не може да се снима в киното заради шумния скандал с Амбър Хърд. Която, оказа се, доста е послъгвала и той взе да чисти името си и да прави постъпления към своето пълно реабилитиране. А по време на скорошната церемония по връчването на наградите на MTV актьорът се появи за кратко пред публиката като… Moonperson – човечето аватар на телевизияата. И в кратката си реч съобщи, че просто му трябва работа. Браво, Джони!

Книгата

Принцът на Филипопол е втората монография на д-р Калин Йорданов, която излиза и за широка публика. Книгата хвърля нова светлина върху произхода, родословието, личността и гибелта на деспот Алексий Слав. Авторът описва историята като една „средновековна балканска Игра на тронове“. А Калин е същият Калин, когото познаваме от великите Irfan и Исихия.

Приложението

Едва ли има по-функционално приложение за телефон за лятото от Aquafy Water Tracker. То ви показва колко вода сте поели през деня. Може да се настрои да изпраща съобщения, ако сте пропуснали да се хидратирате достатъчно, което всъщност често се случва, особено когато сте в офиса. Безплатната версия е с по-орязана функционалност, но върши нелоша работа.

Джаджата

Със Skymee 8L камера и диспенсър за храна можете едновременно да наблюдавате домашния си любимец и да му пускате лакомства, когато пожелаете, дори да не сте вкъщи. И всичко това през мобилния телефон. Става и за кучета, и за котки и струва 300 лв. в Amazon.

Концертът

Скандинавски красоти с повече струни ни чакат на 3 септември в Античния театър на Пловдив. Финландските челисти Apocalyptica, които обърнаха метъла с хастара навън, като го изсвириха с чело вместо с китара, се завръщат у нас. И си водят великолепна компания – Sólstafir, майсторите на атмосферичния и епичен метъл с онази специфична нега, която май само исландците умеят да вплитат в музиката си.

Instagram профилът

Давид Алварес е мексикански художник – график и илюстратор. Работите му са едновременно нежни и детайлни, но и плътни, солидни, пълни с живот. Вече е спечелил наградата Compostela с книгата Bandada (Ятото), а в идните седмици ще прочетете интервюто ни с него. Вижте красивите му творби на @tlacuiloa.

Колата

Компанията Ariel започва още през 1870, като първо произвежда велосипеди, а от 1902 и мотоциклети, за да залезе в средата на миналия век. Преди 25 години далновидни предприемачи придобиха бранда и сега представят хибриден автомобилен звяр. 5 години след създаването на прототипа Ariel Hipercar току-що бе тествана от пилот и е с 4х4 задвижване, като носи и 35-литров резервоар, вдига 250 км/ч и изглежда така!

Трейлърът

Още от 80-те веселите гаргари на шашавия Ал Янкович разсмиват света с пародии на супер популярни парчета като кретенските му версии на Another One Rides the Bus и Like a Surgeon. Якото е, че Weird Al не спира и днес, 40 години по-късно, и е толкова нестихващ феномен, че направиха и филм за него. С друг нърд в ролята на вече 62-годишния комик – някогашния Хари Потър Даниъл Радклиф.

Албумът

Blind Guardian са вълшебниците в хеви метъла, майсторите на бардското фентъзи, а песните им са ту изригващи канонади, ту нежни менестрелни балади, ту епични метъл опуси. А новият им албум The God Machine е модерен поклон към онази скоростна и мелодична метъл машина, която бяха през 90-те.