Топ 10: Подкастът, късометражките и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.

ОФИСЪТ ВКЪЩИ
Офисът е там, където е компютърът ти. И интернетът. И сравнително удобно място за сядане. В последните месеци мнозина го играхме този мач и той, оказа се, е приятен.

КУРСОВЕТЕ
10-минутните видеа на thecrashcourse.com са колкото образователни, толкова и забавни. Лесносмилаемата разказвателна част и веселите анимации дават основа за почти всяка наука. Препоръчваме философията.
ДОКТОРЪТ
Откакто всеки втори дом е джунгла, пълна с капризни обитатели, дойде нуждата от още един семеен лекар – този за цветята ни. Редовно му отваряме работа, а Plant Doctor в YouTube не разочарова. Последно помогна да спасим един почти заминал фикус лирата.
ПОДКАСТЪТ
Никога не знаеш какво ще те изненада в тоалетната на заведение. Ето, последния път върху стикер във Фабрика Дъга открихме нов подкаст за плейлистата си. Swipe Left Swipe Left е колекция от срамни, смешни и откровено странни истории за разминаването с любовта.


ПОЛИЛЕЯТ
Къщите ни все повече се пълнят с метал и чисти линии, така че този полилей от мечтите ще да се чувства в свои води, ако го пуснем да виси над хола. Взимаме го от Jysk, а с точните крушки той елиминира и нуждата от декорация наоколо – сам по себе си е парче изкуство.

КЪСОМЕТРАЖКИТЕ
На първа среща жена иска от мъжа след вечеря да я насили и даже вади прилежно разписан договор, че няма да го съди. YouTube каналът Omeleto бълва подобни къси филми за най-сложните страни на човека и ги харесваме не само заради топ актьорския състав.

ПРЪСТЕНЪТ
Бижутерът Виктор Павлов най-редовно ни е изкушавал с груби кубове, златисти клетки и нежни метални листа, а сега вече направо плачем за нещо от новата му черно-бяло-зърниста серия. Например този величествен екземпляр.

ФИЛМЪТ
Екранната адаптация на детективските новели на Нанси Спрингер удря фокуса върху малката сестра на Шерлок. Enola Holmes е завладяваща мистерия, достойна за фамилното име на героя. Стартира на 23 септември по Netflix.
ПРИНТОВЕТЕ
Илюстратор, дизайнер, инфографик и капитан на бранда Бяла лодка гласи визитката на Ася Колева, с която сме ви запознавали и в рубриката 7 момента. За новите є принтове Дезинформация (по 20лв от lodkata.com) мислим да си разчистим цяла стена у дома.

ПРИЛОЖЕНИЕТО
Може да живеем във времена на изобилие, но заместител на кръвта още не сме измислили. Ето защо приложението на БОДК Дари кръв, свързващо безплатно нуждаещи се и кръводарители, е топът на Топ-а. Има го и за Android, и за iOS.