Топ 10: Приложението, мъфините и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.
ЧАШАТА
Ще приемете ли в дома си един от най-страховитите злодеи от десетки години насам? Да. Значи лимитираната серия чаши от Mondo е точно за вас. Злокобната физиономия на Пениуайз се предлага в три цвята на нескромната цена от 65$ за брой.

МЪФИНИТЕ
След посещение в Гърция и всички сладки магии там, Антон решава да напусне сигурната си работа в офис и да отвори сладкарница. Сладък живот е на Борис Христов 7 и освен тортите, които се забъркват на място, мъфините с маскарпоне се топят в устата.

НОВОВЪВЕДЕНИЕТО
Центърът за градска мобилност пусна свой вайбър канал, в който да следим актуалното състояние на обществения транспорт, да получаваме отговори на наболели въпроси и дори да платим престоя си в Зелените или Сини зони на София.

КНИГАТА
Иновациите явно изискват повече бъхтене, отколкото вдъхновение. Какво е положението в енергетиката, здравеопазването, транспорта или храната, разбираме от супер приятната за четене Кратка история на иновациите на Мат Ридли (Ciela, 17.90 лв.).

ТОРБИТЕ
Сувенирните торби на Квадрат 500, направени от рециклирани винилни платна за изложби, ни харесват по две причини. Първо, помагат да намалим замърсяването на планетата и второ, две еднакви просто не съществуват.

ПРИЛОЖЕНИЕТО
Забавното приложение Arts&Culture превръща и най-скучното селфи в изкуство. Филтрите обръщат снимките ви в картина на Ван Гог или Фрида Кало, а специално за феновете на Вермер е персонализираната версия на Момичето с перлена обица.

ИНСТАЛАЦИЯТА
Един човек на Венелин Шурелов вече се издига на мястото на бившия Мавзолей. 13-метровата конструкция наподобява човешка фигура и е покрита с над 40 LED дисплея с непрекъснато визуално съдържание. Имаме време да ги огледаме до края на 2021.

ДЕСТИНАЦИЯТА
Одрин (на около 300 км от София) е много приятна уикенд дестинация. Заслужава си да се разходите заради изобилната турска закуска в хотела и евтините находки из чаршията. "Пазаруване за стотинки", както мнозина наричат преживяването.

ПАЗАРЪТ
Проектът на Сердика ЦентърPAZAR, удря рамо на българските брандове. На приземния етаж намираме тениски и суичъри с принт, бандани с авторски илюстрации, органична козметика и многообразие от помади за хубава мъжка брада.

ВИДЕОТО
Астронавтът от НАСА Крис Касиди е заснел любопитно видео с инструкции как се използва тоалетната на борда на Международната космическа станция. Гледахме го в YouTube от любознателност, но и с ясното съзнание, че въпросното съоръжение струва 23 милиона.