Топ 10: Проектът, машинарията и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Проектът
Лекари от различни медицински области, отдали се на каузата за подобряването на качеството на въздуха в страната, са се обединили в проекта Лекарска мрежа. Чрез включването си в дебата за чист въздух те се опитват да подобрят общественото здраве и качеството ни на живот. Аплодираме.

Книгата

Твърдо вярваме, че паранормални явления не съществуват. Затова се зарадвахме зверски на книгата на проф. Ричард Уайзман Паранормалното, в която изследва необяснимото с научни средства и разкрива удивителни истини за духове, ясновидци и преживявания извън тялото.

Машинарията
Гофретите са супер за закуска и има доста машини, които ни позволяват да ги приготвяме в различни размери и форми. Е, не виждаме кой знае каква изненада в най-новата машина, измислена специално за любителите на Тетрис. Само закуската да не се проточи.

Паспортът
Свикнали сме на определени норми в дизайна на международните паспорти навсякъде по света. Белгийците обаче взривяват конвенционалното с комиксови герои. Някои от тях са оригинали, като поредицата за Тентен от 1954, а други са специално изработени за документа, като смърф изследовател, който съзерцава планетата.

Приложението
Слуша ви се поп от Прага, рок от Русия или токшоу от Тайван? Пандемията ограничи пътуванията, обаче безплатното приложение Radio Garden позволява достъп до 30 000 станции и дава на милиони шанса да чуят нови хитове и да пътуват по света, по… как да се изразим най-точно? Ами, по радио.

Постерите
Новият сезон на Stranger Things е голямата работа и го очакваме с нетърпение. Засега знаем, че премиерата ще е от две части (27 май и 1 юли) и че сезонът ще е един от най-дългите до момента. Netflix пък пуснаха пет нови тийзър постера, на които любимите ни герои са разпръснати из различни локации, включително Сибир и Калифорния.

Сингълът
В края на миналата година чухме Unreal City, след това и Ricin, а сега излиза и третият сингъл Soda Pop от предстоящия албум на Lunikk (вижте материала Lunikk: Сребърната нишка от Шопен до Lorde за повече подробности около бандата).

Технологията
Българска технология ще измерва радиацията на Международната космическа станция. Приборът Liulin-SET, който е разработен в Института за космически изследвания на Българската академия на науките, полетя в Kосмоса в края на февруари, за да отчита нивата на радиация на МКС през следващите шест месеца.

Сериалът
Inventing Anna представя богата псевдонаследница с бърз ум и перфектен гардероб, която измъква стотици хиляди долари от елита на Ню Йорк, вярващ безрезервно, че човек, който знае какво вино да си поръча, няма как да е измамник. Сериалът е по действителен случай и го гледаме на един дъх по Netflix.

Откритието
При рутинно оглеждане на имущество и сред купчина боклуци е изскочила неизвестна картина на Анри Матис. Женският портрет, подписан от Матис, се е намирал в картонена кутия, затрупана с непотребни вещи. Подобно откритие преди време донесе 220 хиляди евро на аукционна къща. Ще следим какво ще се случи и с настоящото.