Топ 10: Рекордът, идеята и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.
Камъкът
Гемологът Лукас Фасари е открил нещо феноменално: ахат, чийто срез възхитително прилича на любимия герой от Улица Сезам – бисквитеното чудовище. Снимката на кремаво-синия камък може и да ви създаде настроение за следобедно кафе с бисквитки.

Инстаграмът
Desserted in Paris е профилът на графичния дизайнер и сладкар Тал Шпигел, който обединява двете си страсти в атрактивен фотопроект. Цветната си колекция от обувки Тал съчетава с огромния асортимент парижки сладкиши. Пригответе се за десерт за окото. И активно слюноотделяне.

Рекордът
От януари тази година детският музей в Шенжен, Гуангдонг, Китай, държи рекорда за най-голямата диорама в историята. Инсталацията представлява Средната земя на Толкин, в която феновете лесно могат да разпознаят някои запомнящи се места и събития.

Идеята
Spotify има нова идея за повече съдържание. В допълнение към музиката и подкастите вече ще стриймваме и аудиокниги. Компанията започва това свое начинание с класики, които може и да сме чели, но ще е любопитно да ги чуем, прочетени от знаменитости.

Кампанията
След като превъртя играта в интернет, мемето със сенатор Бърни Сандърс (сещате се, с шубата и вълнените ръкавици) се превърна и във възможност за благотворителност. Суичъри с лика на сенатора се продават за 45 долара, парите отиват за дарения, а интересът е бомбастичен.

Видеото
Любовна история на фона на апокалипсис: това е новото видео към третия сингъл Freedom (с яко прогресив инди рок звучене) на ALI (потърсете интервюто ни с вокала Алан Абдала тук).

Настолната игра
WheelVille е образователна игра на WWF, чрез която се набират средства за опазването на мечките в България. Играем я с приятели (или наследници на 12+), за да разберем повече за теми като устойчивото развитие, кръговата икономика и иновациите по забавен начин.

TikTok проектът
Комедийният проект на Lubalin направи от сравнително неизвестния канадски музикант TikTok феномен, чиито клипове, дълги по-малко от минута, са гледани над 75 милиона пъти през последния месец. Каква е суперсилата му? Превръща битови фейсбук драми в песни.
@lubalin

that escalated quickly… #sodramatic #humor #oldpeoplefacebook #boomer #musician #producer

♬ original sound – Lubalin

Енергийната бомба
Някои хора не могат без кафе, други – без кока-кола, а трети принадлежат и към двете групи. Именно за тях са новите кенчета кока-кола с кафе, които вече намериха място в американските магазини. Дали ще са по вкуса на кофеиновите джънкита? Тепърва ще разберем.

Анимацията
В HBO не страдат от липса на идеи, свързани с предисторията на Игра на тронове. След трейлърите на House of the Dragon, които изостриха апетита, се появиха слухове за още една поредица. Този път анимационна. Говори се, че работата по нея е започнала, но едва ли ще я дочакаме скоро.