Топ 10: Ресторантът, книгата и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Ресторантът
Първо мирише примамливо, после се оказва и доста вкусно. Индо-непалският ресторант Annapurna предлага гама от южно-азиатската кухня: от Афганистан до Бенгалия, със специален акцент върху северноиндийски и непалски ястия. Шеф-готвачът Гунджа Б. Чокхал пък е майстор на кърита. Намира се на ул. Раковски 181, има и градина.

Книгата
Ако сте като нас: с множество препоръки за книги, купища непрочетени томове и необуздан ентусиазъм за четене, тогава Book Nerd ще ви хареса. Симпатичните илюстрации на Холи Магуайър дават инсайт към различните проблеми от живота на книж-ния червей. Би могла да е ваша срещу 12 долара от Amazon.

Декорацията
Стига да са обработени правилно, сухите цветя могат да бъдат точно толкова красиви, колкото и свежите. "Дръжте природата близко до себе си", е призивът на Polyanka, чиито сетове от сухи цветя и жестоки великденски венци можете да разгледате и да поръчате в инстаграм.

Уебсайтът
Нарича се This Cat Does Not Exist и както подсказва името му, е пълен със снимки на котки, които не са истински. Ще видите черен фон с една снимка в средата. Всеки път, когато натиснете "рефреш", ще получите ново изображение. И всеки път въпросното котенце няма да съществува. Забавно е.

Парчето
Когато светът най-сетне излезе от пандемията, химнът на двама музикални титани ще е тук, за да отбележи повода. Мик Джагър и Дейв Грол обединиха усилия за парче, в което изливат яда си по миналото и заявяват оптимизма си за бъдещето. Eazy Sleazy е в YouTube.

Проектът
Хиляди творци от целия свят се впуснаха в предизвикателство, касаещо споделената им ултимативна страст към дизайна и типографията. Годишното издание на 36 Days of Type 2021 стартира на 2 март и оттогава в инстаграм профила на проекта се изсипаха безчет интерпретации на букви от латинската азбука.

Иконата
Феновете на Дейвид Боуи празнуваме през май. Тогава излиза нова компилация от две CD-та, наречена The Width of a Circle, която включва бонус парчета от ерата на Ryko, записи на живо от BBC и някои неиздавани неща, всичко от 1970. Вече е в режим pre-order.

3D обиколката
Проект на Харвард от години цели събирането на "най-голямата колекция от информация и изследователски материали за пирамидите в Египет". Проектът Гиза (giza.fas.harvard.edu) съдържа архивни материали и археологически записи от целия свят, но най-вълнуваща е 3D обиколката, на която можем да поемем от дивана в хола.

Блогът
Марк Менсън е голяма блог звезда. Чете се от 2 милиона души на месец, а книгите му Тънкото изкуство да не ти пука и Всичко е прецакано са световни бестселъри. Макар обикновено да въртим очи, когато става дума за приложна психология, някои от съветите на Менсън се забиват като карфички. В добрия смисъл, разбира се.

Сериалът
Има два начина да възприемете адаптацията по класиката на Хъксли Прекрасният нов свят: "Брей, колко плодотворно поле за размисъл върху етични и морални дилеми!" и "Леле, колко секс, гърди и хора на хапчета, търсещи лишено от ревност и индивидуализъм удоволствие!". Който и да е вашият прочит, сериалът става и е на Netflix.