Топ 10: Сатирата, кадърът и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Кадърът
Снимката на Лейди Гага и Адам Драйвър в костюмите на героите си от предстоящия биопик на Ридли Скот House of Gucci обиколи социалните мрежи по няколко пъти и хубавичко настърви любопитството ни да видим как точно тези двамата ще обменят екранна химия като последния наследник на модната империя Gucci и неговата "черна вдовица".

Аксесоарът
Кой казва, че чорапите се делят само на черни и бели? Един поглед на happysocks.com ни убеждава, че освен необходимост те са и сериозен проводник на модни послания. Ние си заплюхме лимитираните серии с The Beatles и Пипи Дългото чорапче, но изборът е неограничен.

Сатирата
Вече в трети роман Фредерик Бегбеде прибягва до литературното си алтер его Октав Паранго, за да изобличи недостатъците на съвременното общество. Човекът, който плаче от смях е сатира, насочена именно към диктатурата на смеха и т.нар. комикопопулизъм, практикуван масово в днешния свят. От Колибри, 18 лв.

Трейлърът
Чак през август ще видим какви ги вършат Харли Куин и компания в продължението на комикс култа Отряд самоубийци, но това не значи, че дотогава не можем да въртим трейлъра за екстра нахъсване. Не че ни е нужно – филмът на Джеймс Гън изглежда като сплав между експлозивно действие, нецензурни смешки и справочник "кой кой е в налудничавите персонажи".

Разходките
Времето най-после заприлича на пролет, затова слагаме маратонките и слушалките и потегляме пеша без цел и посока. Всичко над 10 хиляди крачки е бонус за доброто ни здраве, но и отлична възможност да прочистим ума от ненужното.

Лятното часово
Преместихме часовниците с час напред, което официално означава повече дневна светлина и по-дълги вечери на открито – откога ги чакаме!

Творбата
Комикът Джон Клийз използва Twitter, за да си направи публична гаргара с манията по NTF (или "незаменими токени" – дигитално изкуство, което работи като вид криптовалута). Ветеранът от Monty Python се обяви за "неизвестен артист" и пусна наивистична скица на мост "от миналото към бъдещето" на онлайн търг. Съвсем не на шега залозите вече надхвърлят 35 хиляди долара…

Явлението
Сезоните на Сатурн също се сменят, нищо че процесът отнема седем земни години. Тези дни телескопът Hubble регистрира промяна в цвета на пръстените на планетата, докато северното ѝ полукълбо премина от лятото към есента.

Приспособлението
Пеенето в банята достига нови висоти с последния писък в Bluetooth технологията – високоговорител, прикрепящ се директно към душа ви. Освен че е изработена от рециклирани материали, джаджата се захранва директно от водата, която използвате. Ваша е срещу 59 долара от kickstarter.com.

Фентъзито
Представете си Tinder, само че вместо по външност и общи интереси търсите идеалната половинка по… ДНК. Учените в британския минисериал The One (Netflix) разработват именно такава платформа, придавайки нов смисъл на идеята за намирането на сродни души. Не всичко обаче е романс, оглеждайте се и за мрачни моменти.