Топ 10: Сериалът, банкнотата и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Сериалът

Цивилизацията е на ръба да изчезне вследствие на глобална пандемия (кхм-кхм). Джоел Милър е неволен закрилник на 14-годишно момиче, което може да се окаже ключът за спасяване на човечеството. The Last of Us е по HBO и вече е спряган за сериал на годината.

Банкнотата

От 1 февруари официално се сбогувахме с лилавите 20 лева, емисия 2005. Не, не говорим за синята двайсетолевка със Стефан Стамболов – тя си остава в сила. Става дума за лилавата банкнота, която най-вероятно не ви е и попадала. А ако случайно имате от нея, можете да я замените в БНБ без краен срок.

Изложбата

Преди по-малко от месец се сбогувахме с Любен Зидаров, а от 24 януари до 26 март на 4 етаж в Квадрат 500 можем да разгледаме изложба с негови незабравими, но и някои непознати илюстрации, с които художникът е допълнил приключенията в десетки книги.

Магазинът

Rebel Store отвори врати на ул. Чипровци 3 и предлага на рок и метъл феновете официален мърчъндайз на любимите им банди. Дали ще е тениска на Ози Озбърн, шапка на AC/DC, пъзел на Iron Maiden или чорапи на Дейвид Боуи (и огромна селекция дрехи, значки, нашивки, чаши) – там ще намерите идеалния подарък за вас или приятел. Или онлайн тук.

Любовта е…

… за всеки нещо различно. Целувка в трамвая, изненадващ подарък тениска, предложение за пътуване – какво е само вие и вашите любими знаете и можете да го превърнете в най-добрия любовен подарък. А Fashion Days подават ръка и питат какво е любовта за вас? Повече на fashiondays.bg.

Джаджата

Neo Legend представят мини аркадна конзола в джобен формат. Заредена е с десетки игри, а свързана с интернет, дава достъп до още повече. Готови за пътуване в миналото с Pac-ManCowboys & Aliens и още десетки любими игри от 80-те и 90-те? 825 евро и е ваша от тук.

Албумът

Eagle-Eye Cherry вади албуми много рядко. Back On Track е шестият му и шведският певец сякаш не иска да има общо с медиен шум или свръхпродуциран запис. Дава ни 13 меки, топли и лежерни песни, които сякаш са писани по време на слънчев ден, коктейл и почивка. А хубавото е, че на 4 март ще чуем някои от тях и в София, в Pirotska Event Center.

Книгите

След като много от книгите за света на Диска на Тери Пратчет отдавна са с изчерпан тираж, издателство Артлайн придоби правата и вече пусна на пазара две пълни серии – за стражата на Анкх Морпорк и вещиците. Следват и останалите.

Парчето

Във Violet Hour ни завихрят Lunikk с най-новия си сингъл. Ритмично-драматично и все така дрийми поп, парчето е нежна неонова експлозия, която спокойно може да влезе в ежедневна ротация на уважаваща себе си инди радиостанция – в нашия плейлист категорично. Чакаме албума!

Настолната игра

Красивата Каскадия излезе и на български език. В тази настолна игра на Ранди Флин градим хабитати-терени, които населяваме с разнообразни животни, групирани по различен начин, като така трупаме точки и преднина. До четирима играчи.