Топ 10: Сериалът, откритието и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав

Сериалът
Първи сезон на Колелото на времето се завъртя около първата книга от поредицата на Робърт Джордан Окото на света. Въпреки това сериалът миксира места, ситуации и герои от още няколко книги и ако следваме тази логика, очакваме втори сезон по Големият лов. Но не само.

Откиритето
Минава ли животът ни на лента, преди да умрем? Според учени, записали случайно мозъчната активност на умиращ пациент – да. Оказва се, че минути преди да напуснем света, мозъкът ни активира всички центрове, отговорни за спомените. Няма да е лошо да му осигурим повече.

Успехът
Мнозина не знаят, но туристическата атракция кулата в Пиза тормози инженерите от много години насам, откогато се работи и по проект за нейното изправяне. Добрата новина е, че за последните 21 години кулата се е изправила с 4 см.

Танцът
В черната комедия Wednesday по Netflix Джена Ортега танцува на песента Goo Goo Muck от 1981 на The Cramps, а хореографията буквално взриви социалните мрежи. Има я във всякакви стилове и разновидности, включително, за ужас на Тим Бъртън, и кючеци.

Пробивът
Космическият кораб Орион проправи път за бъдещи мисии на астронавти. В капсулата имаше три манекена със сензори, събиращи данни за натоварването върху човешкото тяло, а Орион стигна толкова далеч, колкото никога не е стигал кораб, предназначен да превозва хора.

Класацията
С настъпването на новата година започнахме да мислим за нови туристически приключения. И според класацията за най-смъртоносните за туристи места изключихме Южна Африка. Под нея в списъка са Мексико, Бразилия, Китай, Иран и САЩ.

Придобивката
Нов планетариум отвори врати в София. Намира се пред Топлоцентралата, приема по 12 до 15 души наведнъж и под купола му се прожектират филми за Вселената и Земята.

Завръщането
Изминаха тридесет години, откакто Джоди Фостър спечели втория си Оскар за ролята на младия следовател Кларис Старлинг в Мълчанието на агнетата. Сега отново ще влезе в кожата на разследващ детектив в четвъртия сезон на хитовата поредица Истински детектив. Нямаме търпение.

Проучването
За да намери най-добрата коледна продукция за всички времена, Reviews.org е платила на човек да изгледа 25 заглавия в период от 25 дни и да даде своята оценка. Хонорарът за всеки филм е бил 100 долара, което прави заниманието доста привлекателно. Особено ако си падате по коледни филми. Тази година изпуснахме, но ще се ослушваме за следващата.

Книгата
Нулева гравитация е завръщането на Уди Алън към писателското поприще. Деветнайсетте разказа са пълни с типичните за Алън герои: актьори, агенти, неуспели писатели, но и един кон, който става звезда с живописта си, няколко непокорни кокошки и една крава, която е на „ти“ с Шекспир.Откриваме книгата тук.