Топли серии

Тъжен факт: през лятото най-много ни се гледат сериали, а това е най-сухият сезон в техния годишен цикъл. Има обаче и радост – открихме три нови тв поредици, стартиращи през топлите месеци, които доставят суперсили, екшън и ужас по мрежата до нас.

The Innocents

Докато Stranger Things е в отпуск, Netflix зарежда нов сериал за момиче с паранормални умения, в който невинните са Джун и Хари – влюбени тийнейджъри, избягали от вкъщи, за да бъдат заедно. Очаквано, всичко се обърква. Непредвидено обаче е откритието, че Джун е shape-shifter, но вместо да се превръща във върколак или друго звероподобно, приема чуждо тяло. Докато с Хари се опитват да опазят любовта си, безброй хора тичат по петите ѝ, а мистериозен професор обещава да я "излекува". Историята е снимана във Великобритания и Норвегия (какво по-подходящо място за проявяване на суперсили), а от режисьорския стол цели шест епизода не мърда Фарън Блекбърн, работил по марвелските сериали Деърдевил и Защитниците, така че правилно предвкусвате стила. Сверете и в трейлъра.

Tom Clancy’s Jack Ryan

ЦРУ анализаторът Джак Райън ни е познат отдавна, главно заради Харисън Форд, който през 90-те го игра в два филма в поредицата от пет. Сериалът на Amazon Prime е нов опит за съживяване на героя на Том Кланси, който стартира на 31 август с два силни коза – Джон Кразински в главната роля и създателят на Изгубени Карлтън Кюз в режисьорската. Дори да сте изчели всички романи на Кланси, пак няма да сте подготвени – епизодите са вдъхновени от книгите, но разказват нова история, в която Джак Райън заменя безопасната работа в офис с пистолет и мисия на терен, за да предотврати терористична заплаха. Новият Homeland? Да, точно това са очакванията към Tom Clancy’s Jack Ryan.

Castle Rock

И тук източникът е литературен, както моментално се досещат читателите на Стивън Кинг. Вместо върху конкретна негова история, сериите на Hulu се задвижват около характерно място от творчеството му – град Касъл Рок. Не е нужно обаче да сте стъпвали в него, за да скочите в този ужас. Критиците, гледали първите епизоди, се кълнат, че сериалът лежи върху най-ценното умение на Кинг – да ужасява с човешки истории, и че има потенциал да стане най-страшният на екрана. За това работи и подбраният с пинсета актьорски състав: Бил Скарсгард (още го чуваме как казва "Всички се реем" в последното То), Андре Холанд (от Селма и Лунна светлина) и Скот Глен (Мълчанието на агнетата и един куп супергеройски сериали). Ако не вярвате, надникнете бързо в трейлъра.