Това лято посрещаме петото издание на BIODERMA Women’s Run

BIODERMA Women’s Run се завръща за своето пето издание това лято. Тази година събитието се провежда на 17 юни и както обикновено, то е с благотворителна цел. Тази година подкрепата е насочена към кампанията Заедно сме в училище без граници на Сдружението Деца с онкохематологични заболявания, която цели да помогне на  деца с такива заболявания да продължат учебния процес по време на лечението си.

Състезанието е първата у нас инициатива за изцяло дамско бягане, която се реализира от BIODERMA и Спортен клуб Бегач от 2019 година насам.  Събитието се ражда с идеята да мотивира повече жени да се включат в състезания по бягане в България и това се случва – всяко следващо издание се радва на повече интерес, а тази година то е и под патронажа на посланика на Франция в България, Негово Превъзходителство г-н Жоел Мейер.

Регистрацията за събитието е вече отворена и може да се направи тук, като 20% от средствата от таксите за участие се даряват на Сдружение Деца с онкохематологични заболявания.

По традиция категориите за участие отново са 5, като трасето е добре познато за миналогодишните участници – около НДК, като даваме старт от Билетния център в 9:00.  За бързина дамите могат да се състезават в две дължини – 3 и 5 км. В 3-километровата дистанция има и специално обособена категория за девойките на 10–15-годишна възраст, озаглавена Teen Girls Run. Тийнейджърското състезание и тази година е подкрепено от Френския институт в България, които ще връчат наградата на най-бързата девойка. В парка зад музей Земята и хората се провежда последното състезание по бягане, което отново е с дистанция от 3 км и в него бягат участниците от Мама и аз – категорията за дами и деца до 10-годишна възраст. 

Петата и последна категория е малко по-различна от другите и е отворена за всички творчески настроени участници, тя е конкурсът за най-оригинален костюм, в който жури от модни експерти ще награди трите най-смели и екстравагантни участнички.

От BIODЕRMA приканват всички дами да се включат в бягането и да създадат свои отбори, а за най-бързите са предвидени специални изненади.  Победителите във всички категории получават продукти на BIODERMA, достатъчни за цяла година, а наредилите са на второ и трето място ще си тръгнат с продукти на марката на стойност 200 лв. 

Пълната програма на състезанието можем да открием тук.