Цветни парчета

Въздухът започна бавно, но сигурно да се затопля, а ние ви подаваме 6 добри парчета, с които да захраните пролетния си плейлист.

Search & Rescue

Drake

Дрейк е от рапърите, които вадят хит след хит и на сън, но по-зрялото звучене е това, което най-силната му фенбаза търси от последния му албум Her Loss насам. Search & Rescue поставя канадския артист в емоционална светлина, под която той опитва да намери онзи специален някой, който да го изведе от сегашния му начин на живот. Защото като всички хора, дори мултимилионерите, искат да са обичани. Парчето е с познатия спокоен тон, а гласът на Ким Кардашиян се прокрадва, изтръгнат от нейното шоу, в което коментира развода си с Ye.

Never Felt So Alone

Labrinth & Billie Eilish

Това е точно колаборацията, която дълбоко в себе си знаехме, че трябва да се случи рано или късно. Британският музикант и продуцент Labrinth взе тежкото бреме да сглоби саундтрака на един от най-обсъжданите сериали Еуфория и се справя повече от перфектно. Never Felt So Alone е част от втория сезон на сериала, но там слушаме само ранната му версия. Сега Били Айлиш влиза с мекия си глас и му дава завършен вид, натискайки точно където трябва. А това най-много ни придърпва към песента, в която никога не сме чували гласа на Айлиш толкова различен.

Unstoppable

Daniel Caesar

За аренби изпълнителя никога не е било трудно да ни разтопи и след няколко горещи сингъла като Do You really Like Me и Valentina се приземява с цял албум, от който решаваме да се движим в такт с Unstoppable. Парчето е писано, сякаш Даниел е искал да хване някой от по-романтичните си сънища и да го затвори в думи, които после да достигнат до всички. Unstoppable е прилив, към който се отнасяме твърде лесно, но това е валидно за всички 18 песни в последния му албум Never Enough

Take Me Home

Two Feet, Bec Lander

Закари Дес а.к.а Two Feet винаги е знаел как да нарисува джаз и блус влиянията си във всички парчета, които завива с китарата си. Те винаги са предпочитана компания за слушане късно вечер и Take Me Home не е изключение. Парчето се придвижва като мед в слушалките, а този път Two Feet си вика и женския глас на Bec Lauder с еластичните си контури, които ни карат да съжаляваме, че само там можем да ги чуем засега.

Passed by me

Yaeji

Yaeji, която идва от Ню Йорк, но е дълбоко повлияна от своите корейски корени, бърза да ни предложи доза от албума си With A Hammer, който събира нейната ярост, символизъм и човека Yaeji. Парчето Passed Me By е построено върху филмов синт и прелива като съобщение към самата нея – синтез от дете и възрастен. Но целият дългосвирещ албум не пропуска да ни накара да се почувстваме неудобно, като едновременно с това не иска да ни пуска от хватката си.

To Rage

Daughter

Романтизираната и поетична раздяла е тема, която инди фолк бандата Daughter винаги е смазвала между пръстите си по най-нежния начин. Гласът на Елена Тонра ни хипнотизира по хармонични китари, карайки чувства на спокойствие да цъфтят в милиони нюанси въпреки дискомфорта и болката от изгубената връзка. Тук няма зъби, само деликатно преплитане на всичко пропуснато и съвсем малко ярост.