На 11 май започва третото издание на големия салса фестивал в София. Забелязахме твоето име сред основните атракции в една от вечерите.
Ще свиря на 12 май в парти център 4км заедно с Tumbaito. Групата се състои от общо 8 души, свирим един стил от салсата, който се казва салса дуро. Парчетата са в бързо темпо, звучат твърдо и изцяло са съобразени с това хората да могат да танцуват на тях. Това ще бъде и първото голямо участие на групата, още по-хубаво е, че ще е именно по време на салса фестивала?– повечето танцьори и публиката там разбират от тази музика, слушат я постоянно.

Май си привърженик най-вече на музика от южното полукълбо?
Голяма част от перкусионните инструменти водят началото си или от Африка, или от Латинска Америка, така че няма как да си перкусионист и да не си повлиян от тази музика. Когато свиря на барабани и композирам, нещата са различни?– композирал съм и дръменбейс, соул, чилаут, поп… Тази година обаче приоритет ми е латиното.

Как вървят записите на албума ви с Нина Николина?
Току-що завършихме клипа към парчето Всичко е игра, което е в стил електро боса. Записваме албум, който се надяваме да е готов до септември. Ще има карибски моменти, както беше в Как се случва любовта, имаме и едно фламенко парче. Като цяло албумът ще бъде латино. В разрез с традицията текстовете са изцяло на български, за да може да са разбираеми за всички слушатели тук.

Странно е, че след толкова години в музикалните среди нямаш нито един самостоятелен албум…
Верно е, до момента съм участвал в десетки проекти като инструменталист и музикант, време е да произвеждам моя музика. Песните, които записвам с Нина Николина, ще бъдат дебютът ми. Участвам като текстописец?– половината парчета ще са с мои текстове, а всички ще са с мои композиции. Мисля в обозримо бъдеще да направя още един албум?– изцяло самостоятелен, вероятно по-скоро поп и соул като звучене.

Занимаваш се с всякаква музика, участвал си и в парчета на попфолк големци като Азис и Малина. Така не разпиляваш ли енергията си?
Като инструменталист аз бих могъл да се разпростра навсякъде. Мога да свиря салса, джаз, поп, чалга и каквото и да е друго, а и щом ме канят изпълнителите, мога да си го позволя. Като текстописец и аранжор човек трябва да се концентрира върху едно нещо. В момента съм се фокусирал изцяло върху съвместния ни албум с Нина Николина и не приемам никакви предложения за писане на други песни. Вярно е това?– човек трябва да се съсредоточи и да направи едно нещо от начало до край. И най-важното е то да бъде стилно.

В последните години пътува доста и живя къде ли не?– от Исландия до Холандия и Индонезия. Установи ли се вече в България?
От година и половина се установих твърдо в България. Вече имам много ангажименти, свиря с няколко групи и не мога да напускам за много дълго. Дори да приемам покани за участия в чужбина, те ще бъдат за кратко.

Застоят в българската музика и липсата на музикален пазар не ти ли пречат?
Да, несравними са музикалните пазари на Холандия, изобщо на Западна Европа и България. Но моята философия е, че когато човек губи нещо, печели друго. Множеството първокласни музиканти, с които свирих там, не могат да бъдат намерени тук. Но за сметка на това имам възможността по-лесно да реализирам музиката, която композирам, а това е от първостепенно значение за мен. Нещата не опират и само до музика. Важно е човек да се чувства щастлив. Последните години, когато бях в Холандия, сложих аргументите за и против на кантар и прецених, че ще се чувствам по-щастлив тук.

Дали основната идея на твоето включване във VIP Brother беше да провокират някаква интимна връзка между теб и Маги Желязкова?
Да, мисля, че всъщност идеята им бе да се представя като плейбой, какъвто бе и първоначалният ми имидж. Имаше някакъв момент на провокация към Маги, дори към Деси Слава, най-малкото защото вътре бяхме един вид свободни хора, без половинките си. Показах с държанието си в Къщата какъв човек съм?– имам си принципи и морал, а това как медиите са искали да ме представят е отделен въпрос.

Знаеш ли, че характерният ти смях, който звучеше в Къщата, вече е доста популярен рингтон?
Хахаха, да, чух за това. Ужас! Ами, това е моят смях, не мога да го променя. Предполагам, че съм причинил доста болки в ушите на тоноператорите в шоуто. Идва импулсивно?– смея се шумно, с цяло гърло, продължително и така нататък. По света има много страдание и мъка и лесно можеш да попаднеш в капана на мрачните настроения, но аз съм доста позитивен човек?– опитвам се да гледам откъм хубавата страна на нещата.