Как бихте се представили в две изречения?
Бети: За себе си бих казала, че все още търся нещото, което ще ми е интересно. Сега пробвам със сайта и останалите неща, които върша в живота, са на заден план. С една дума – още се търся.
Мишо: Аз май моето нещо съм го намерил. По принцип искам да се занимавам с реклама, сега се занимавам с маркетинг, което е доста близко.

Работата ли ви определя като личности?
М.: Не бих казал. Интересувам се от фотография и снимам. В свободното си време обичам да рисувам – от семейство на художници съм. Така че ми се иска да развивам по-артистичната си страна.

Как дойде идеята за сайта?
Б.: Както си лежахме една вечер, и казах абе дай да направим сайт и да снимаме хора. Съвсем небрежно подхвърляне на идеята. Решихме, че моментът е добър да направим нещо наше си, заедно.
М.: Не сме пионери, но искаме да покажем нашата гледна точка за хората по софийските улици.
Б.: Не сме се занимавали нито с мода, нито с фотография. Просто ни се получават някак нещата.
М.: Тъй като Бети няма да си каже, аз ще кажа, че тя има страхотен усет, следи тенденции, чете и изобщо е навътре. Но наистина професионално никой от нас не се е развивал в тази насока.
Б.: Това е моето виждане. Колкото и да се опитвам да е универсално, за да се хареса на повече хора, не бих могла да пусна снимка, за която не съм 100% сигурна. Така ги правим засега нещата, хаха. В началото си бяхме намерили спонсор, но в крайна сметка той се отказа. В което няма лошо.
М.: Май стана по-добре.
Б.: Да, сега го правим само двамата. Не разполагаме с много средства – за техника, обективи. Като започнахме малко повече да разбираме, започнахме да искаме и повече неща. Димо Трифонов е дизайнерът, който измисли цялостната идентичност. Много исках точно той да ни направи логото и визията, защото смятам, че е ужасно талантлив. Мислихме си, че ще си правим сайта за кеф и изобщо няма да се ядосваме, ако нямаме читатели.
М.: Да, така си бяхме решили. Дори никой да не ни разглежда, да го правим. Но за толкова кратко време получаваме много добри отзиви и всички ни се радват.

Сигурно доста ходите из улиците?
Б.: Обикаляме много. Понякога наистина е сложно. А и сега вече бързо се стъмва и имаме малко свободно време, защото все пак ходим и на работа. Уикендите ни са заети само с това – разходки по улиците и снимки, по 5-6 часа. Светлината ни е нужна за хубавите кадри и се опитваме максимално да я ползваме.

Имате ли си любими места за лов?
Б.: Много обичам да се разхождам по улица Шипка. Шишман ни е любима за снимки, тъй като концентрацията на добре облечени хора е доста висока. И Съборна харесваме – пак поради тази причина.

С усмивка ли ви посрещат хората или отнасяте и упреци?
М.: Някои са притеснителни. Мислят си, че искаме да им продадем нещо, хаха.
Б.: Сложна е комуникацията. Първоначално започвах с някакви фрази като “Извинете, бих искала да ви снимаме…” и човекът вече е избягал. Сега започвам със “Здрасти”, но тогава пък го има момента, че хората си мислят, че се познаваме отнякъде.
М.: Някои имат желание да се снимат, но се притесняват от коментарите, които ще последват.
Б.: То не е много лесно май. Имам една много красива приятелка, която ми се иска да снимаме, но и тя все се дърпа заради това какво ще напишат после за нея.
М.: Рядко се случва обаче по улиците някой да откаже. Повечето хора са доста добронамерени.

Какво точно търсите и как разбирате, че сте го намерили?
Б.: Не знам. Някаква индивидуалност. Харесвам, когато с външния си вид човек показва, че за всичко е помислил. Има и други моменти, в които ме впечатляват и хора, които сякаш ей така са станали и са облекли каквото са видели. Различно е. Субективно също. Няма единни критерии. Понякога виждам някого и просто трябва да го навием да се снима.

Има ли дни, в които се чувствате като загубили битката?
Б.: В някои дни наистина се отчайвам, че хората нямат усета да се обличат добре. Сякаш имат толкова много неща на главата си, че как ще се облекат им е все тая. Което е тъжно. Тогава се получават малко трудно нещата.
М.: Наскоро снимахме момиче, което беше облечено страхотно и каза, че половината є неща са втора употреба, а за шала си каза, че го е намерила. На такива хора се кефя, защото са със стил и характер.