Следвайки успеха на три уъркшопа, проведени в Бела Речка през 2009 и 2010, предназначението на предстоящия семинар (7 -14 август) е да ви насочи в двата аспекта на фотографията – технически и артистичен.
Ще бъдат избрани 20 участници, които ще усвояват умения за контрол над фотоапарата, за изследване различните качества на светлината, за правилно използване на лещите и най-вече за ролята на креативното композиране във визуалните изкуства.
Чрез ежедневните групови и индивидуални технически занимания (всички на английски език), участниците ще научат как да използват средствата на фотографията, за да изразяват чувства и да разказват истории. Ще се упражневат в анализ върху работите на другите  и в задълбочаване на личните си разбирания за артистичните фотографски форми. Напредналите ще имат шанса да се съсредоточат върху социалните аспекти на фотографията и да придадат цялостност на личната си или академична работа сред приветливата атмосфера на село Бела Речка.
Крайната цел е по време на уъркшопа  участниците да измислят проект и да съставят кратко предложение, определящо засегнатата тема.
Едноседмичният уъркшоп ще приключи с финална публична презентация в сградата на училището в село Бела Речка. Трите най-добри проекта също ще бъдат представени на места в София и други градове. Подготовката за финалната прожекция/изложба ще развие у фотографите презентационни умения и ще ги научи на последователност в излагането на творбите.
Необходими са ви: SLR фотоапарат, трипод, личен лаптоп.

Уъркшопът на Бабак Салари, Канада/Иран, ще се състои в с. Бяла Речка от 7 до 14 август, 475лв с включени храна и нощувки. Записване за участие -тук.
*Можете да кандидатсвате за стипендия със специално мотивационно писмо към фондацията, организираща уъркшопа, тук.