Това е причината фондация За нашите деца да организира за четвърти път така наречената Вечер на добродетелите с благородната кауза да набере средства, с които да се намерят семейства за изоставени деца с увреждания, както и да се предоставят медицински и социални грижи на деца със специфични нужди. Вечерта на добродетелите ще се състои в четвъртък, 10 октомври, в Sofia Event Center, Paradise Center.

Благодарение на събитието Вечер на добродетелите и набраните от него средства, фондация За Нашите Деца ще предостави подкрепа към родители на деца с увреждания, за да могат да се грижат за тях в домашна среда, а не да са изправени пред дилемата да ги изоставят в социален дом. Фондацията ще осигури допълнителни специалисти, рехабилитация и материални помощи, без които семействата не се справят или често са на ръба на отчаянието. На деца с увреждания ще бъдат предоставени адаптирани колички, столчета, проходилки, софтуерни продукти за обучение.

Над 200 гости ще присъстват на Вечер на добродетелите и ще имат възможност да наддават за 50 колекционерски предмети, сред които тениска на Стилиян Петров с автограф, макет на самолет, дарен от българския еврокомисар Кристалина Георгиева и уникална колекция от дискове на Хора към Съюза на слепите в България, предоставена от изпълнителен директор на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски.