Бончо Гладиатора, Щурата Стела, която изпитва близост само към единствената й любов Коко Хлопката, баба, известна под името Глухата Марина, кметът Велизар Вампора, овчарят Димо Вълкобореца: това са само част от героите с цветущи прозвища, обитаващи на пръв поглед обикновеното селце Кралево – топосът в новия роман на Лора Лазар Веселото гробище.

Освен с чепатите си жители обаче, Кралево интригува и с още нещо… Транспортно произшествие с един от селяните повлича крак, отключвайки поредица мистериозни събития, които разбунват духовете в селцето. Напрежението във Веселото гробище се покачва още повече, след като смъртта оставя своя отпечатък от къща в къща. Не след дълго се оказва, че преди време Кралево се е опитало да заличи зловеща тайна… тя се е спотайвала години наред и сега е излязла от отдавна утъпкания си гроб, за да търси сладко отмъщение. На фона на тази мрачна картина допълнителен колорит на романа придава местният пръч с гръмкото име Краля – обикновен брадат козел или пък нещо друго…

Дълбочината на образите в книгата утвърждава Лора Лазар като един от най-добрите криминални автори у нас. Подобно на предишните й два романа, Веселото гробище също е част от поредицата Magica на ИК Изток-Запад.