Помним те от риалити формати, от Ослушай се на Ъпсурт. Стига сме се питали кое е това момиче, кажи ни?
Родих се през 90-те, интересни и странни години. Обичах да пея, но по-скоро си представях, че искам да стана актриса. Майка ми е певица, но тя като че ли винаги ме е предпазвала от този избор. Завърших математическа гимназия, после учих туризъм в Германия, но се чувствах като в клетка, малко насила бях там. И реших да се върна. Така се случи, че попаднах в компанията на Ъпсурт. И от тогава постоянно се забърквам с нови невероятни хора, проекти, наистина е като на сън.

Как се случи всичко с новата ти песен?
Facing The Sun се свързаха с Руши Видинлиев, първоначално да напише текст на друго парче, в което трябваше да съм само гост изпълнител. Идеята обаче стана по-голяма. Работих с екип, за който не бях и мечтала. Руши и Станислав Донев от RЕTROproductions създадоха парчето. Снимах клипа с Емил Христов, за танците ми помогна Милен Данков, а Иван Бончев измисли стайлинга. Благодарна съм за всички уроци. Бях неуверена, но преодолях много спирачки. В нощта преди снимките изобщо не можах да заспя от вълнение.

Хареса ни, че дебютираш с реверанс към големите гласове на българската естрада. На коя певица искаше да приличаш като малка? И какво звучи в слушалките ти сега?
Обожавам Маргарита Хранова, не просто гласа є, а цялото є артистично присъствие. Докато работихме по парчето, слушах много Едит Пиаф, но в плейлиста ми има и метъл. И други крайности. Гледам да не се заключвам и за нова музика, напоследък открих трап музиката – хаус и хип хоп в едно, лудница е.

В парчето откровено се пее за любовна оферта, свързана с “кеш и Париж”. Познаваш ли много момичета, които ще се припознаят в този текст?
Повечето момичета по-скоро се връзват на “хиляди луни”. Май винаги е било така, обичаме да ни свалят звезди. Но то е неизбежно да се греши в любовта, а ние сме по-емоционални и сякаш повече страдаме. Една приятелка дори се разплака, когато чу песента, полудя по нея. Вижда своята история вътре, не буквално, а като усещане, че мечтите са чупливи.

Във видеото има няколко иконични образа, които пресъздаваш – жената-дете, femme fatale, страдащата и разочарованата жена. Кой е най-енигматичен за теб?
Най-близка ми е жената-дете, съвсем естествено. Но най-интересно ми е преобразяването от образ в образ. Харесвам силните жени, които не остават в една роля през цялото време. Които преодоляват всяка драма. Да се променяш е велико. Това означава, че порастваш. Всяко момиче става жена рано или късно и този преход е ужасно вълнуващ.

Звучиш и изглеждаш доста смело. Много хора сигурно ще те сметнат за претенциозна, какво ще им кажеш?
За някои може да съм и прекалено разголена в клипа, но това беше умишлена шега с реалността. Никой от нас не се е взимал прекалено насериозно, за да има претенция.

Ти как избираш да мине животът ти – като на сън или си готова да изиграеш главната роля? Вярваш ли в приказки?
Моят живот е точно това, приказка. И вярвам, че е с хепи енд. Но си имам и един лош герой, който си живее в мен, всеки ден водим битка.

С какво друго се занимаваш, как обичаш да се забавляваш?
Уча тонрежисура и мечтая някой ден да имам собствено звукозаписно студио. Иначе лятото се гмуркам, а зимата карам сноуборд. Много обичам планината, нямам търпение за дълъг сезон с много сняг. Запалих се преди няколко години, нищо че първия път, като се качих на дъска, си счупих зъб. Не от падане, а от смях.

Като на сън на Мария Драгнева е в YouTube канала на Facing The Sun и в музикалните медии.

На живо може да я чуете в участията на Ъпсурт
Instagram: MERRYMAFIA