The Tango Saloon
Една от най-популярните банди в жанра е сформирана далеч от аржентинското сърце на танго музиката – в Сидни, Австралия. Традиционните похвати тук вървят ръка за ръка със спагети уестърн музика, кубински ритми, джаз и много импровизации. Едноименният им дебют е издаден от лейбъла на лудия Майк Патън Ipecac, и то неслучайно. Барабанистът на The Tango Saloon Дани Хейфец обикновено отговаря за перкусиите и в далеч по-екстремните (и любими на Патън) Mr. Bungle и Secret Chiefs 3.

Electrocutango
От Кайро до Санкт Петербург и от Москва до Израел – навсякъде има хора, които се увличат по темперамента на тангото и го развиват в нови посоки. Ето и нагледно доказателство – чудесният проект Electrocutango е дело на норвежеца Свере Индрис Йонер. Албумът му Felino е композиран специално за танго постановката TanGhost по пиесата Духове от Хенрик Ибсен. През 2005 Felino получава най-престижното норвежко отличие за театрална и филмова музика, а на следващата година представлението обикаля света, стигайки и до сцената на Народния театър.

Tanghetto
Eдна от най-популярните електротанго банди, формирана изцяло от аржентински музиканти. Стилът е смесица от традиционно танго и електронна музика, но електронният звук идва само като добавка. Ритъмът, динамиката, сложността на изпълнението и изобщо всичко, което прави истинското старо танго уникално, е запазено непокътнато.

Bajofondo
В Bajofondo забелязваме музиканти от Аржентина и Уругвай, но електронното им звучене е доста по-силно, бийтовете са повече, ритъмът е опростен и макар че танго чувството е налице, осмината музиканти непрестанно експериментират с дръменбейс, хаус, чил аут и трип хоп.

Gotan Project
Няма как да пропуснем пионерите в жанра, които мнозина вероятно са гледали под летния дъжд на миналогодишния Park Live – французите от Gotan Project, които вече от няколко години и няколко албума разнасят електротанго културата по света.