Мястото
През последните 10 години формулата за летни фестивали беше ясна – провеждаха се или в традиционните софийски места, или някъде по Черноморието. Единственото сериозно изключение беше Lovech Party Fest, който обаче вече приключи съществуването си. Теренът на Elevation може само да ни радва – фестът ще се шири на 100 декара от поляните над град Разлог, което означава повече пространство за паркиране, разходки и палатки, както и приятна хладина от близката Пирин планина. Обещават ни, че организацията ще е на европейско ниво, входовете ще са цели 15, а на територията на фестивала ще откриете три сцени (Главна, Денс сцена и една подвижна – на камион), барове и места за ядене, както и зона за екстремни и алтернативни забавления.

Ден първи
Големият хедлайнер на 24 юни несъмнено е страховитият фънки, ейсид, джаз, поп (наречете го както искате) проект Jamiroquai. Неговият фронтмен и идеен двигател Джей Кей вече е бил в България, но само транзит (по време на любимите му състезания със свръхбързи спортни коли), а сега за първи път ще се качи на сцена, за да ни изпее Cosmic Girl, Deeper Underground и White Knuckle Ride. Ще ни бъде особено приятно да видим в действие и британското синт поп дуо Hurts (чийто албум Happiness е вероятно най-добрият дебютен албум за последното десетилетие), симпатягите Morcheeba, хип хоп/соул напушеняците Stereo MC’s (гледали сме ги поне три пъти, но не ни писват), както и Parov Stelar (бяха тук само преди няколко месеца, а Sofia Live Club едва побра феновете им).

Ден втори
Акцентите във втория фестивален ден са подчертано хип хоп. Като се започне от класиците, легендите, вечните шампиони Cypress Hill (разрушително силни са на живо – разгледайте в YouTube клипове от участието им на миналогодишния Rock Am Ring), мине се през чикано героите Delinquent Habits (с агресивен гангстерски саунд, изключително близък до този на Cypress Hill) и се стигне до позабравените рап рок герои от 90-те Dog Eat Dog (бързичко си пуснете Who’s The King? и No Fronts). Другите важни акценти на 25 юни ще бъдат немският реге агент Gentleman с бенда му The Evolution, както и свръхамбициозният рок проект на филмовата звезда Джаред Лито – 30 Seconds to Mars (които току-що отнесоха няколко награди от престижното рок списание Kerrang!).

И още, и още
На Elevation, очаквано, ще има ясно забележима българска среда – в рамките на двата дни ще свирят Остава, Odd Crew, Сепуко 6, Tri O Five, Monyx с Jeremy и победителите от конкурса за участие на фестивала – супердобрите Der Hunds.

На малката денс сцена пък ще пускат хора като Smokin Jo, Сатоши Томие, Дарън Емерсън, Steven от Metropolis и диджей Doncho (заедно с музата си Алекс Раева).

Elevation е на поляните пред град Разлог, 24 и 25 юни, 70/110лв за един ден, 120/160лв за два дни от eventim.bg