Денят на Влади започва с хубава музика, силно кафе и малко ровене из интернет, а пък хобито му, прераснало в истински сериозна работа, започва в НАТФИЗ, където е учил за сценичен и екранен дизайнер. Преди няколко години нещата добиват още по-сериозен наклон и по негова идея се ражда колективът Phormatik Visual Lab, платформа за визуални изкуства и нови медии (ще ги намерите на phormatik.org). Влади и ентусиазираните му съмишленици започват да виджействат по клубове и фестивали (с голяма доза сигурност можем да се обзаложим, че сте ги виждали на някое събитие), стигат до Рим, Париж и Берлин, където демонстрират таланта си, осъществяват няколко интерактивни инсталации, свързани с галерийно пространство, и започват да се занимават с кино, сценография и постпродукция. Сега Phormatik е прераснал в нещо като студио, а хората, с които Влади работи, значително са се увеличили. Нараснал е броят и на ангажиментите и проектите, с които Vladzen се е нагърбил – идния месец му предстои изложба в Щутгарт, около която го чака значително много работа, а до края на годината планира и самостоятелна изложба в София. Така че ослушвайте се – обещаваме ви, че скоро ще чуете още за Влади Илиев.
А във времето, в което не е Vladzen, Влади обича да кара колело, кола, сноуборд и сърф, а софийското барче, което най-много го влече за по питие и чудна музика, е Влайкова (намира се в кино Влайкова, на ул. Цар Иван Асен ІІ и за мнозина това е местният гостоприемен Бар Наздраве).
Това, за което Влади мечтае, е “скоро да успея да реализирам филм, нелинеарен, синтез между различни видове изкуства, който да изследва появата на новите медии и границата между технологиите и човека.” Стискаме му палци!