Впечатляваща мултимедия и любими хитове на концерта на Ерос Рамацоти в София

Италианската легенда Ерос Рамацоти празнува 35 години на сцената с голямо турне, което премина и през България и разлюля столичната Арена София на 25 април. Мащабната мултимедия, през която преминаха спиращи дъха земни и космически пейзажи и атмосферични образи, комбинирана с разчупения дизайн на сцената и съчетанието от нови парчета и обичани хитове, превърна концерта в смайващо аудиовизуално шоу, което ще помним дълго.

Четвъртият концерт на Рамацоти у нас се разпродаде напълно дълго преди събитието, а късметлиите, които успяха да се сдобият с билети, се докоснаха до неповторимо музикално изживяване. Казваме неповторимо, защото певецът пренарежда песните си за всяко шоу, така че всеки концерт е уникален. Изпълнителят пристигна в България с 2 беквокалистки и 7 музиканти, а необходимата техника за мултимедийния разкош едва се побира в 9 тира. И за да е всичко по много, Ерос изненада феновете си с цели 2 часа музикални вълнения, вместо предвидените 90 минути.

Рамацоти винаги е бил изпълнител, който цени високо публиката си – често слиза сред смаяните си зрители и концертът в Арена София не беше изключение. Успяхме да видим усмивката му отблизо, при това не през екраните на постоянно вдигнатите телефони край нас или на мултимедийните стени. Музикантът дори отдели време да се подпише тук-там, да се снима с някои от феновете си и да се порадва на децата, проточили вратове над загражденията пред сцената. Топлото му отношение към пълната до пръсване зала напълно отразява също толкова топлия му тембър, който не трепва по време на живите изпълнения и прелива от емоции, които усещаме безпогрешно, дори ако не разбираме текстовете на песните.

Ерос е пял у нас и преди, последно през 2019 година, затова се надяваме гостуването му в България да се превърне в тенденция и да го послушаме на живо отново и догодина.