Времеубежище – публична дискусия върху романа на Георги Господинов 

Само преди няколко месеца романът Времеубежище на Георги Господинов в превод на Анджела Родел спечели престижната литературна награда международен Букър. Романът е вече многократно преиздаван, превеждан и награждаван, достигнал е до разнообразни чужди публики, а в България в продължение на месеци оглавяваше челните позиции за най-продавана книга в книжарниците.

Въпреки всичките си постижения и силния обществен звук у нас, книгата не е била част от сериозен професионален литературен дебат. Следвайки мисията си да превръща художествените събития в отправна точка на разговори и дискусии, развиващи критическата култура, Културният център на Софийски университет организира литературоведска дискусия за Времеубежище, в която утвърдени специалисти могат да споделят своя прочит и коментари върху романа. 

Дискусията се провежда на 13 декември от 18:30 в Театралната зала на СУ в присъствието на Георги Господинов и Анджела Родел. По време на дискусията свои интерпретации ще споделят проф. Николай Аретов, доц. Ани Бурова, доц. Димитър Камбуров, проф. Александър Кьосев, проф. Бойко Пенчев, проф. Инна Пелева, проф. Кристиан Фос и проф. Албена Хранова. 

Местата за дискусията са ограничени, като присъствието може да се заяви чрез предварителна регистрация тук