Марина Абрамович
През 2010 Марина Абрамович отново разтяга психическите и физическите граници с пърформанса Артистът присъства. Когато използва тялото си, за да промени изкуството за пореден път в МоМА Ню Йорк, тя стои, без да помръдва, по седем часа на ден, шест дни в седмицата в продължение на единайсет седмици. Едно от предизвикателствата е да остане хидратирана и по тази причина всяка нощ се събужда на всеки 45 минути, за да пие вода. Окончателно отваря очи в 6:30 сутринта и в 7 е последната чаша, от която отпива. След това закусва ориз, леща и черен чай, а в 9 една кола минава, за да откара нея, асистента и фотографа ѝ в MoMA, където се облича в роклята с висока яка. Ползва банята 4 пъти и след това това пърформансът започва.

Ърнест Хемингуей

Хемингуей започва да пише, когато първите лъчи на слънцето пробият небето. Тогава никой не го прекъсва и реди думите си до момента, в който е казал, каквото иска да каже, но с достатъчно пространство за продължение на следващия ден. Пише изправен пред рафт, отрупан с книги, висок до гърдите му. Когато все пак работата не върви добре, той изхвърля всичко и започва да отговаря на писма – добре дошло изтръгване от "ужасната отговорност на писането".

Жоан Миро

Испанският художник следва графика си почти фанатично, защото се страхува, че депресията, с която се бори като по-млад, може да протегне мъгливите си пръсти обратно към съзнанието му. Живее със съпругата си и дъщеря си в Барселона през 30-те и всеки ден става в 6 сутринта. Минава през закуска и кафе и след това сяда пред статива си. Рисува, без да спира, от 7 до обяд, излиза от ателието си и тренира един час. По отношение на тренировките се отнася фанатична сериозност, защото това е другият му начин да държи депресията далеч. Скачане на въже, джогинг, шведска гимнастика и дори бокс, когато отива в Париж, са част от ежедневната му рутина.

Анди Уорхол

Между 1976 и 1987 Анди Уорхол вдига телефона всеки делничен ден за разговор с неговата приятелка Пат Хакет. Два часа разнищват събитията от предишния ден, като започват с отчети, свързани с разходите на Уорхол, но в крайна сметка дискусиите стават основа на неговите дневници. След това се къпе, слиза в кухнята и закусва в компанията на двете си кучета. Остатъкът от сутрините му минава в пазаруване – от Мадисън Авеню, през аукционни къщи и бижутерийни магазини.

Мерилин Монро

Всяка сутрин, след като измие лицето си, Мерилин тренира по минимум 10 минути, а преди да си вземе душ, закусва. Бихме казали, че хранителните ѝ навици са странни, но тя не мисли така. Върху котлон затопля чаша с мляко и когато стане достатъчно горещо, чуква две яйце вътре, разбърква и пие. Допълва с витамини и се съмнява, че някой лекар ще даде предписание за по-добра диета на момиче, което все бърза. Вечер пък сама си опича месо във фурна, която трябва да има във всяка хотелска стая. Гарнира с моркови и казва: "Сигурно съм наполовина заек. Никога няма да се наситя на сурови моркови".