Всичко на масата – домашни забавления за дъждовни дни (и не само)

Scrabble

Автор на снимката текст Александър Величков, снимки Шуебса

Въпреки че є бяха нужни десетилетия, за да пробие тук, най-известната игра на думи в света има и свой български вариант. Тук късметът играе малка или никаква роля, водещи са добрите езикови познания и съобразителността колко точки носи всяка буква и комбинация. По-запалените следват сложни стратегии за победа, а ако искате да се изфукате колко сте добри с английския – най-добре демонстрирайте умения в оригиналния вариант на Scrabble.

ConQUIZtador

Автор на снимката текст Александър Величков, снимки Шуебса

Тук ConQUIZtador манията тръгна покрай българската онлайн версия (на conquiztador.bg, разбира се), а после се появи и настолният вариант на прочутата игра на знания. Освен че няма нужда да стоите пред монитора, ако предпочетете ConQUIZtador офлайн, ще ползвате добрите стари зарчета, а и доста по-лесно ще можете да го играете едновременно с приятели и семейството си.

Dungeons and Dragons

Автор на снимката текс Александър Величков, снимки Шуебса

Така популярните на Запад ролеви игри навлизат тук малко плахо, но поне в София вече има доста поклонници на жанра. Вероятно най-култовата поредица, с която можете да започнете, е фентъзи играта Dungeons and Dragons (или просто D&D) – можете да я намерите в няколко магазина наоколо или пък да си поръчате онлайн от специализираните сайтове. Ще ви трябва търпение, за да се запознаете с адски подробните правила и да си намерите поне толкова запалени сподвижници с бурно въображение (задължително е в случая) – следват страховити приключения.