София бе поредният град от световното World Class Cocktail Week турне, което е дело на водещата платформа в коктейлната революция и организатор на най-голямото състезание за бармани в света – World Class. Седмицата бе посветена на качествените напитки и невероятните коктейли и вдъхнови хората да разширят кръгозора си и да открият огромното разнообразие на софийската бар сцена.

Множество барове станаха домакини на световните бар звезди Ъруин Триковски – Глобален посланик на уиски The Singleton, и Пауло Фигуейредо – Глобален посланик на водка Ketel One. Посетителите на By The Way имаха възможността да опитат неочаквани интерпретации на световноизвестни класики, в Public Bar и Щастливото Прасе самият Ъруин миксираше коктейли с The Singleton. Семинарите в Спутник ни научиха какво е необходимо за коктейл парти вкъщи. В Kosmos царува фаворитът на барманите Негрони, а КОТО беше покорен от джин Tanqueray No.TEN. Караваните на Travel Cocktails и Street Chefs формираха магически кръг с невероятна атмосфера. Мона Гочев и Вера Шандел зад бара на One More Bar, изложба и CÎROC блясък в Sense, тънкостите на опушените уискита в Oscar и галерия от джин изкушения в приказната градина на 5L – седмицата имаше по няколко неща за всеки.

Благодарим на всички барове и ресторанти (и двете супер готини каравани за цвят), които станаха част от първата World Class Cocktail Week, и най-вече на всички посетители. Не забравяйте, че специалните питиета не се нуждаят от специални поводи, и всяка седмица е седмица за коктейли.


ПАВЕЛ ПАМУКЧИЕВ ПОКОРИ БЪЛГАРСКАТА БАР СЦЕНА НА WORLD CLASS 2018. СЕГА ПЛАНИРА ДА НАПРАВИ СЪЩОТО И НА СВЕТОВНИЯ ФИНАЛ В БЕРЛИН


На 16 май Sofia Live Club стана домакин на Националния финал на World Class Барман на годината – най-престижното състезание за бармани в света. След месеци подготовка и два дни предизвикателства, до този заветен момент достигнаха четирима от най-добрите бармани в страната – Герман Гочев, Николай Вангелов, Павел Памукчиев и Павлин Иванов.

Предишния ден всичките 11 финалиста демонстрираха своите завидни познания за луксозните алкохоли в предизвикателството Singleton Highball, своята техника зад бара в Signature Cocktails и своето въображение в Mystery Box. В края на деня вече бе известна финалната четворка и всеки от тях имаше по-малко от 24 часа да вдъхне живот на свой собствен pop-up бар, посветен на тема и марка, отредени му от жребия.

Така гостите на Sofia Live Club имаха възможността да се потопят в изисканата атмосфера на Tanqueray No.TEN в бара на Герман Excelsior, да преминат границите на бърбън изживяването в Bulleit бара The Frontier с Николай Вангелов, да открият истината за водка коктейлите в The KettleKetel One бара на Павлин Иванов, и да бъдат въвлечени в многоцветния свят на Fridа – барът на Павел Памукчиев, посветен на текила Don Julio.

За първа година публиката имаше възможността да сподели впечатленията си и да подкрепи своя фаворит, като гласува за любимия си бар. Но всичко се случваше и под зоркия и професионален поглед на журито: Ъруин Триковски – Глобален посланик на уиски The Singleton, и Пауло Фигeредо – Глобален посланик на водка Ketel One.

В уречения час посланикът на World Class за България Николай Нейков покани на сцената всички финалисти, за да им благодари за месеците усилия и креативност. След това започна да раздава статуетките и титлите и Павел Памукчиев отнесе и двете. Frida получи приза на публиката за Best Bar, а Павел стана новият World Class Барман на България сред аплодисментите на целия клуб.

След церемонията освен поздравления той получи и изключително ценни съвети от журито за предстоящия му глобален финал в Берлин през октомври. Павел безсъмнено ще представи страната достойно на световната сцена, а на нас ни остава само да му пожелаем успех и да продължаваме да се наслаждаваме на коктейлите му.