Writing`s on the Wall

Река Новачица

Автор на снимката Илиян Ружин, Никола Шахпазов, текст Никола Шахпазов

По-голямата част от Новачица се намира под земята, но в пространството между КАТ и околните сгради от квартал Изток тя тече в бетонно корито. Откакто преди две години то бе реновирано и изчистено от натрупаните в предишните години наслаги, се превърна в идеалното място за графити майсторите. В момента краткият открит участък от 100 метра е почти плътно покрит с графити, някои от които са доста забавни и много лесни за наблюдение от оформените зелени алеи.

Перловска река

Автор на снимката Илиян Ружин, Никола Шахпазов, текст Никола Шахпазов

В началото на лятото по протежение на Перловската река (точно зад сектор Г на стадион Георги Аспарухов) бе проведена еднодневна акция, в която някои от най-добрите местни творци се включиха със свои произведения. В момента графитите все още са ясно видими при всяка разходка покрай бетонното корито на реката – можете да проверите какво са направили Настера и Goat, както и още доста други.

Владайска река

Автор на снимката Илиян Ружин, Никола Шахпазов, текст Никола Шахпазов

Коритото на Владайска отдавна е любимо на софийските графитаджии. Голяма част от творбите им са съсредоточени в района на пресечката на Сливница и Опълченска. Наблизо има и BILLA, от която можете да си вземете биричка и да се разходите нагоре-надолу по реката, наслаждавайки се на огромните графити, някои от които – поне с 10-годишна давност.