Защото все по-малко детски игри включват тичане, скачане, падане, ставане, боричкане, болезнени срещи с топка и в крайна сметка – огромно забавление. Е, една от най-големите световни хранителни компании се е заела да промени това. Години наред Nestle успешно популяризира балансираното хранене и активния начин на живот, а от 2006 насам към тази им грижа се прибавя и организирането на спортни събития, които да върнат порасналите към бурното им детство и да покажат на малчуганите какво означава да живееш активно. Живей активно, зима е поредното издание, което ще завърти колелото на времето. Това ще се случи на 6 март на две различни планински локации (Алеко и Пампорово). Носете си топли дрехи и всякакви снежни съоръжения. Забавлението е от Nestle.

Локация Алеко

Хижа Алеко очаква всички ски и сноуборд ентусиасти още от сутринта (10:00), за да получим ценни указания от популярни спортисти. Те ще ни помогнат да усъвършенстваме уменията си в зимните спортове, така че да изпитваме още по-голямо удоволствие от спусканията (а и да се фукаме, че сме вземали уроци от професионалисти). Между 10:00 и 14:00 ще има и много смях. Ще се състезаваме по стрелба със снежни топки в чаши (ако не сте виждали Йордан Йовчев да отправя пас със снежна топка, целейки кафена чаша… ами, сега ви е паднало), ще правим семейни снежни ангели (да, цялото семейство е призовано да се включи в това предизвикателство), ще мятаме дартс (и ще се опитаме да докажем, че мятаме не по-зле от Йордан Йовчев), ще строим снежни човеци и ще се състезаваме с шейни. За най-добрите, разбира се, ще има и награди.

Локация Пампорово

Зимният купон в Пампорово също започва от сутринта. Обувайте ските (или закопчавайте сноуборд автоматите), за да се спуснете по някоя писта с Екатерина Дафовска или Евгени Иванов (от които можете да получите и ценни съвети за ските и сноуборда). Наред със забавлението, Сани Жекова, Клуб по планинско ориентиране и NESCAFÉ в Пампорово ще направят нещо наистина важно – ще ни разкажат как да се ориентираме добре в планината и кое е най-същественото, което трябва да знаем и да помним. И тук ще целим кафени чашки със снежни топки (колко добри сте в баскетбола?), ще помагаме в строенето на снежен човек и ще се спускаме с бясна (доколкото е възможно) скорост с шейни. За наградите вече знаете. Ще има за най-добрите в състезанията. Голямата награда за останалите е забавлението.

Живей активно, зима е на 6 март, 10:00 – 14:00 на хижа Алеко и в Пампорово, вход свободен. Всички мерки за безопасност ще бъдат спазени.