Една популярна френска писателка веднъж ни разказа как отнесла солидна глоба от френски полицай заради задръстено движение. Дамата получила вдъхновение за нови персонажи в предстоящия си роман, докато шофирала насред оживено парижко кръстовище. Наложило є се да спре и да се заеме със записки. За да не я споходи същата участ, Юлия Павловска е допълнително въоръжена с фото­апарат. Ако тефтерът е извън действие, винаги може да заснеме обекта на вдъхновението. А такива за нея има много.
Завършила е училище за приложни изкуства в Париж, както и Академията Beaux-Arts със специалност мултимедия. Има безброй стажове зад гърба си, а за да ви убедим в таланта є, ще споменем някои от модните къщи, за които работи. В Peclers и Nelly Rody Юлия прави селекция на предмети, аксесоари и материи за създаване на нови тенденции. За Kenzo, Dior, Carlin, Monoprix, Max Mara пък работи върху декори, десени и бродерии за платове.
И понеже всичко това не є стига, сега се увлича по интериорен дизайн. Работи за водещи френски и международни интериорни списания като Maison Francaise, Bravacasa и родния Наш дом.
Мечтата є е да открие свой собствен магазин за интериор и мебели и ние є стискаме палци. А дотогава може да разгледате първата є самостоятелна колекция от аксесоари за дома Graphitine – в шоурума на Gamma Design (ул. Парчевич 49А)