Навръх заветния за американците 4 юли съвсем в тон с датата излиза четвъртата част на високоскоростната комедия Такси. След като развъртя гуми из улиците на Ню Йорк, Люк Бесон отново паркира на родна земя в компанията на зевзеците от Такси 1 и 2. Лековерното ченге Емилиен за пореден път заформя грандиозен гаф, от който може де го измъкне само най-добрият му приятел – екстремният таксиметров шофьор Даниел.

Оставаме още малко на френска територия, или точно Два дни в Париж, за да видим как една двойка ще опита да възпламени поизбледнелите чувства в Града на любовта. Изглежда лесно, но не и когато зад ъгъла непрекъснато изскачат разни бивши гаджета и двама прекалено загрижени родители. Развръзката е на 18 юли.

Един спасител от ново поколение на име Ханкок (Уил Смит) се кани да навести кината в началото на месеца, но той за разлика от колегите си супергерои не се радва на всенародна любов, понеже като цяло е доста странен тип. Когато работата ти се състои в това да спасяваш десетки хора и да предотвратяваш N на брой нещастия на ден, напрежението идва в повечко и е разбираемо човек да разпуска с малко по-големи количества алкохол. Но я се опитайте да го обясните на жителите на Лос Анджелис…

Щом един герой не стига, пробвай с няколко. Това е мотото на елитния екип супершпиони в Умирай умно, надарени с неповторимия талант да прецакват всяка мисия, с която се захванат. Около 11 юли момчетата ще скрият топката на цялото шпионско съсловие начело с Джеймс Бонд, предвождани от самия 40-годишен девственик Стив Карел.

Стотината миниатюрни извънземни човечета от Срещи с Дейв, които ще се изтърсят на Земята някъде около 18 юли, също са наясно какво е работа в отбор. В опит да спасят собствената си планетка, съществата ще префасонират космическия си кораб като човек и ще го пуснат да разузнава нюйоркските улици, маскиран под белия костюм и кретенската усмивка на Еди Мърфи.

Някъде по това време навън ще вилнее дяволското изчадие Хелбой. Спокойно, рогатият отмъстител премина на страната на доброто още в първата част, а сега отново му се пада да бори пълчища демони с помощта на колегите от Бюрото за паранормални изследвания и защита.

Жителите на Готъм сити вече имат богат опит с гениите на злото, но това лято един садистичен клоун ще преобърне представите им за страшното. На 25 юли се подгответе за сблъсък на титани – Черният рицар срещу Джокера: първи рунд.

Последния път, когато я посетихме, Нарния беше мирно местенце, населявано от митологични създания и симпатични говорещи животинки. 1000 години по-късно магическото кралство е под владението на злия Мираз, а истинският наследник на трона – Принц Каспиян, ще трябва здраво да поработи с меча, за да си върне короната обратно. На 11 юли, със специалното участие на четирите хлапета Пийвънси.

И за десерт – най-хубавото: с 300 км в час от IMAX пристига дългоочакваното адреналиново предизвикателство Nascar 3D, което обещава неповторими гледки директно от пистата на най-голямото автомобилно състезание в Америка. Стартът е на 18 юли с мощност от 750 конски сили и 12 000 вата дигитален звук.