За първи път в България – мултидисциплинарен Форум за женско здраве

Първият в страната “Форум за женско здраве” обобщава всички аспекти на здравната грижа за жената и предстои на 31 май 2024 г. в Интер Експо център. По време на събитието водещи специалисти в областта на женското здраве ще разкрият по достъпен начин последните световни нововъведения, като темите на лекции са в три основни направления – медицински грижи и профилактика, здравословен начин на живот и съвременни здравни услуги.

Това ще е първият подобен форум за женско здраве в България, който е мултидисциплинарен и има не просто медицинска или лайфстайл насоченост, а презентира всички най-нови тенденции и практики за лечение, профилактика и здравословен начин на живот на съвременната българка.

Лектори ще бъдат експерти в областта на профилактиката и лечението на различни женски заболявания в акушерството, гинекологията, репродуктивното и пренаталното здраве, менопаузата и хормоналния баланс, метаболитни и гастроентерологични проблеми и др. Освен чисто медицинските теми, програмата ще представи и теми, засягащи здравословния начин на живот и холистичния подход към него, храненето като здраве; значение на физическа активност, ментално и психологическо здраве, сексуално здраве, справяне със стреса и стремеж към дълголетие.

Организаторите вярват, че подобен форум ще обърне подобаващо внимание на женското здраве, което има специфични нужди и изисквания, ще допринесе за повишаване на информираността на българските жени относно възможностите на съвременното здравеопазване. Във философията на Форума е залегнало убеждението, че достъпът до сексуално, репродуктивно и други форми на здравеопазване за жените е основно право, което трябва да бъде подкрепено в синхрон с европейските политики.

Посетителите във Форума ще могат да избират между програмите в две отделни зали, а в прилежащото пространство на Конгресния център ще имат възможност да се запознаят с различни здравни услуги, нови продукти и методики, специализирани клиники и лаборатории.

Билетите за „Форум за женско здраве“ предоставят достъп и до Изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА 2024, което събира на едно място специалисти и компании от медицинския, денталния и естетичния сектори от 29-30-31 май 2024 в Интер Ескпо Център.

Билети за събитието откриваме тук.