За да разреши необходимостта от повече здравословни храни на пазара с повече реализирани биопроизводители и кулинарни занаятчии, Фермата дава кооперативно решение за тяхното обучение, производство, продажби и подготовка на следващо поколение предприемачи. Това е място за творчество и иновации, което комбинира малка кухня, магазин с щанд за приготвени храни и пространство за обучения. Младите фермери и кулинарни таланти без възможности вече ще могат да споделят общи ресурси, за да отговарят на нормативните изисквания, да се развиват и да предават нататък ценните си умения и знания.
Кварталът на творческите индустрии – Капана стана домакин на първото социално предприемачество за фермерски храни.
Занаятчийска кухня Фермата отваря официално врати на 2 юли от 18:00 на ул. Магура 1.