Летящият старт на коледния маратон ще бъде поставен с вкусен уикенд на 7 и 8 декември. В събота от 12:00 в IKEA ще гостува Ненад Великович от 24Kitchen, който ще приготви изкушаваща празнична трапеза. Из магазина ще се носи аромат на прясно изпечен хляб, а оригиналните блюда ще се редят едно след друго на трапезата. През втория ден от вкусния уикенд виртуозната Йоланта Делибозова-Йоли от 24Kitchen ще пече сладки с децата и родителите в IKEA и ще им помогне да си направят пъстри сурвачки. Денят на Санта Лусия (13 декември от 17:00), традиционен празник за Швеция, ще бъде отбелязан с много настроение в компанията на вокална група Радиодеца на БНР и ученици от 12 СОУ с преподаване на шведски език.

След празника на светлината следва творчески уикенд на 14 и 15 декември с детски работилници. Изпод сръчните ръце на малчуганите ще излизат симпатични снежни човеци и елхи.

Следващия уикенд (21 и 22 декември) магазин IKEA ще бъде залят от приказна вълна. В събота любимецът на децата Бате Ицо ще покаже къде музиката, рисуването и игрите се срещат с приказките. Той ще разкаже историята за храбрия шивач и ще ги забавлява с музикални игри. В неделя приказният уикенд ще продължи с участието на Сливенския куклен театър и постановката Зимен сън. Куклите ще оживеят в IKEA и ще разкажат как горските обитатели се готвят за коледните празници и защо едно мече не иска да заспи зимен сън.

За да бъде тази Коледа незабравима, от 20 до 24 декември в магазин IKEA ще може да си направите семеен коледен портрет в рамка, който ще бъде чудесно допълнение към празника.