Radiohead
Революционерът Том Йорк и неговата команда започват турнето си още през февруари от Щатите и Мексико, а в края на юни акостират на италианския бряг за десет европейски дати. Половината от тях вече са продадени, но за останалите все още можете да се класирате. Най-привлекателни ни се струват двете берлински шоута (6 и 7 юли), билетите за които са само 61 евро. Проверете останалите дати и цени на radiohead.com/tourdates.

The Rolling Stones
Рок динозаврите си играят с нас. Първо Мик Джагър отхвърли категорично идеята за турне през 2012, но малко след това вечният Кийт Ричардс пък намекна, че не е изключено Stones да тръгнат на път. Има защо – групата не е правила турне от пет години, а и тази година имат 50-годишен юбилей. Вече тръгнаха сериозни слухове за лятна дата на виенския стадион Ernst Happel. Дано!

Coldplay
Турнето след издаването на миналогодишния Mylo Xyloto бе неизбежно, а веднага след обявяването на първите дати феновете започнаха бясно да купуват билети. Въпреки това Coldplay имат толкова европейски концерти между 18 май и 22 септември, че имате още време да изберете дали да ги гледате в Манчестър, Варшава или Прага. Пълен списък с концертните дати и цените на билетите ви очаква на coldplay.com/live.php.

Black Sabbath
Вече ги видяхме тук в класическия им състав Ози-Айоми-Бътлър-Уорд (на стадион Локомотив през 2005), но тазгодишното турне на метъл бащиците може и да е последното им заедно. Дори се учудваме, че такова ще има след дългогодишните сплетни между Ози и Тони Айоми. Важното обаче е, че обявените до момента концерти са само европейски, а последните два са в доволно близките Белград (Usce Park, 28 юни, билети от eventim.bg) и Атина (част от фестивала Rockwave, 1 юли). Повече на black-sabbath.com.

Dead Can Dance
Още когато беше тук през 2010, мъжката половина на Dead Can Dance – Брендан Пери, сподели, че можем да очакваме събиране на гениалното дуо. Преди няколко месеца пък официалният им сайт най-сетне бе обновен с вълнуващо кратко съобщение, че през 2012 ни чака нов албум и световно турне. Подробности все още липсват, но по всяка вероятност концертите ще започнат през есента и ще продължат през 2013. Да видим кога и къде.