С един поглед към програмата на попкултурната конвенция става ясно, че издание 2018 тегли с по-сериозно актьорско присъствие от всякога. Освен Ходор (или внушителния на ръст северноирландец Крисчън Найрн), директно от площадката на Игра на тронове насам летят Даниел Портман (Подрик) и Владимир Фурдик (Нощният крал), докато от Великобритания пристигат сестрите Мод и Джорджа Хърст, тоест Хелга и Торви от скандинавската сага Викинги. За близка среща и фото спомен с тях трябват отделни билети, но иначе всички разпъват шведска маса с истории от кухнята на работата си.
Ако гигантските тв продукции се редуват на екрана ви с набиращите сила уеб сериали и риалитита на Vbox 7, добра новина: Надя Петрова, Иван Тишев, Бойко Кръстанов и още доста лица от проектите на платформата също са част от следващия уикенд, наред с БГ влогъри (като Емил Конрад и Стан) и световните косплейъри REIKA, Kamui и Mellu’s Cosplay. Докато последните демонстрират костюмите си, в зоната за уличен арт на Aniventure се разписват графитаджиите Corte от Испания, HRVB от Германия и Brus от Италия (драскал и върху ТЕЦ София). Рисуваното изкуство продължава и в съседния ъгъл, където гостуват Стен Дамянов – с тъкмо прибрания му в книга герой Просто Спас, Йехуда и Мая Девир с любовния комикс One of Those Days, Роб Денблейкър или един от авторите на мрачната поредица Cyanide & Happiness и художникът на видеоигри Алекс Александров.
Като казахме видеоигри, ето и последното. Мощни компютърни конфигурации се разполагат на терена за тройна гейминг оферта: да разцъкате свободно различни игри, да наблюдавате как играчи-великани се състезават в дисциплините CS: GO, League of Legends, FIFA18 и Hearthstone или сами да се включите в куп турнири, за да си тръгнете не само със спомени, но и с някоя награда, която може да се хване в ръце. Ready, set, go!
Aniventure Comic Con е на 15 и 16 септември в Интер Експо Център
25/30лв за ден, 18-40лв за два, 20-100лв за лична среща с някои от гостите, 250лв за ултра билет от eventim.bg, касите на НДК и OMV
Още информация на comiccon.bg и aniventure.net