Board Game Fest 2024 отново в село Чавдар

15 юни 2024 - 16 юни 2024

За трета поредна година националният фестивал Board Game Fest 2024 посрещa в село Чавдар почитателите, както и всички ентусиасти, които проявяват интерес към необятния свят на настолните игри. Събитието, което се организира от екипа на онлайн проекта за обсъждане на настолни игри и свързаните с тях теми – CollectiveView с подкрепата на Община «Чавдар», ще се проведе на 15 и 16 юни и обещава да бъде най-вълнуващото досега, благодарение на сътрудничеството с широк спектър от участници, включително клубове за настолни игри, общности, популярни лица, издатели, търговци и създатели на игри.

Програмата тази година е още по-богата и включва над 20 събития –  тематични турнири, работилници, панелни дискусии, конкурси, томболи, куизове, книги-игри, 3D принт и детски игри. Изложението в рамките на фестивала ще представи в обособени панели игри, създадени от българи, заедно с такива, които са преведени на български език и международни игри, отличени със световни престижни награди.

През 2024 за гостите на Board Game Fest има подготвена и специална изненада – Георги Арсов, талантливият музикант, познат от множество изяви, сред които и тази в «Гласът на България», ще изнесе специален акустичен концерт от геймър за геймъри в първата вечер на фестивала, както и ще бъде водещ на една от дискусиите на живо на сцената на събитието.

„Board Game Fest е чудесно двудневно забавление сред природата и в света на настолните игри, подходящо както за феновете на настолните игри, така и за хора, които никога не са играли, но искат да изпитат нови емоции и забавления със своето семейство или приятели.“, споделят организаторите от CollectiveView – Цветина и Михаил Лунгарови.

Освен да преживеят основната програма, след нейното приключване, гостите на фестивала ще могат да се възползват от цялата територия, на която той се провежда като свободна зона за игра. Също така ще могат да посетят въжения парк и стените за катерене, модерния фолклорен център, изграден по западен модел, природните забележителности и археологическия парк Тополница, с които село Чавдар отдавна е известно. Фестивалът е подходящ за хора с деца, за любители на къмпингуването, а добре дошли са и домашните любимци.

Информация за транспорта от София до Чавдар може да откриете на сайта на събитието. На място в Чавдар е достъпна и зарядна станция за електромобили. Мероприятието е подходящо за посещение с кемпер, за палатки, за еднодневен пикник или за отсядане с настаняване в Чавдар и региона.