Конституции

29 септември 2023 - 29 октомври 2023

Проектът Конституции търси ролята на изкуството в социалните процеси и формирането на връзки с другия, както и взаимодействието между индивидуална и колективна история. Той включва поредица от събития: художествени проекти, тридневен симпозиум, пърформанси, изложби и дори съзерцателна градска аудиоразходка.

Организатор на програмата е Център за социална визия, платформа за обмен на идеи, която разглежда изкуството като метод за ангажиране на общността и постигане на положителна промяна. Платформата се ражда като разклонение на Swimming Pool, обединяващо съмишленици от различни артистични направления.

През целия октомври Център за социална визия и четири партньорски организации (Фондация Изкуство –  дела и документи, ПОСТА, Сдружение Фабрика за идеи, Сдружение Съпромат) представят художествени проекти, дискусии и обучения с местни и чуждестранни професионалисти в сферата на социално ангажираното изкуство. В инициативата се включват и специално поканените участници Стефан Прохоров, София Грънчарова, Константин Георгиев, Мира Владимирова и Инна Павлова. Между 13 и 15 октомври Центърът организира и тридневен симпозиум с участието на гост-лектори, които ще споделят опита си в общностните проекти, перформативното изкуство, градски намеси и други творчески методи за социални активации.

Пълната програма откриваме тук.