Любители на уличното изкуство и емблематични художници се събират по време на графити феста Sofia Urban Art

18 май 2024 - 19 май 2024

На 18 и 19 май графити фестивалът Sofia Urban Art събира повече от 10 от най-емблематичните художници, развиващи се в сферата на уличното изкуство у нас. Разпознаваме имената на Arsek & Erase, Jermain, Yeto, Maze и Sten и много други творци, които са отговорни за някои от най-разпознаваемите произведения, красящи фасадите на десетки сгради в страната ни. Заедно в рамките на фестивал те ще преобразят пространството под моста „Чавдар“.

Събираме се два дни поред от 10:00 до 18:00, за да се срещнем отблизо със света на уличното изкуство. Зад фестивала седи платформата за стрийт арт проекти София Графити Тур. Освен рисуването върху стените от професионалистите по време на събитието е предвиден Graffiti Battle – състезание за най-добра техника, както и образователна работилница за деца и младежи с предварително записване. Планирани са и ателиета, в които посетителите имат възможността да изрисуват своята бяла тениска с помощта на екипа на София Графити Тур.

Основният фокус на фестивала си остава идеята за изграждането на трайни връзки между различните поколения художници и създаването на продуктивна и колаборативна среда за обмяна на опит и вдъхновение.

По време на фестивала научаваме и кой е победителят в конкурса Енергията си ти на Електрохолд. На него му се дава честа да изрисува трафопоста във фестивалната зона край моста „Чавдар“. Във фестивалната зона ще звучи специална музикална селекция, очакват ни и обособена зона за храна и релаксация, както и много изненади.

Пълната програма от фестивала откриваме във Фесйбук събитието.